Informatie over coronavirus voor ondernemers

Het coronavirus heeft grote gevolgen, zeker ook voor ondernemers. Op deze pagina leest u welke regelingen er zijn om ondernemers te ondersteunen.

Landelijke maatregelen

De Rijksoverheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn regelingen waar je als zzp’er of mkb’er gebruik van kunt maken, op korte en langere termijn. Bekijk hieronder welke maatregelen er zijn.

Lees meer informatie over de landelijke regelingen op de website van de Kamer van Koophandel.

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

De Rijksoverheid stelt een tijdelijke, versoepelde regeling in om zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers, te ondersteunen zodat zij hun bedrijf kunnen voortzetten. Op krijgiktozo.nl kunt u toetsen of u voor Tozo in aanmerking komt. Lees meer over extra ondersteuning voor zelfstandig ondernemers.

Uitstel betaling gemeentelijke belastingen

Ondernemers, zzp'ers en verenigingen die betalingsproblemen hebben door het coronavirus kunnen uitstel van betaling van de gemeentelijke belastingen aanvragen. Lees meer over uitstel betaling gemeentelijke belastingen voor ondernemers en verenigingen.

Corona loket Starterscollectief Veluwe

Bent u een startende ondernemer? Dan kunt u met uw vragen terecht bij het Corona loket van Starterscollectief Veluwe.

Veelgestelde vragen noodverordening Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland

Op 26 maart 2020 is de nieuwe noodverordening van de VNOG in werking getreden. Lees de veelgestelde vragen over de noodverordening voor recreatieondernemers.

Meer informatie

  • Neem contact op met het adviesteam van de Kamer van Koophandel via tel. 0800 21 17 (bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur)
  • Overzicht veelgestelde vragen voor werkgevers en ondernemers op de website van Rijksoverheid.