Op zoek naar waterbeestjes tijdens Groene Zomer Campus

Van 17 tot en met 21 juni 2019 was de Groene Zomer Campus in de gemeenten Oldebroek en Elburg. Meer dan 800 leerlingen van basis- en middelbare scholen namen deel aan duurzame workshops of gingen op excursie.

Tijdens deze vernieuwende onderwijsweek leren scholieren in de praktijk over thema’s als duurzaamheid, natuur en innovatie bij activiteiten van lokale bedrijven en organisaties.

Wethouders Liesbeth Vos en Bob Bergkamp deden enthousiast mee tijdens de excursie ‘Natuurplezier met waterbeestjes’. Gewapend met schepnetten en een ‘zoekkaart’ gingen groep 3 en 4 van het Noordermerk op pad. Onder begeleiding van Elsa Boeve van Waterschap Vallei en Veluwe gingen leerlingen op ontdekkingstocht en bekeken ze de diertjes door een microscoop. Wethouder Vos: “Mooi om te zien dat kinderen al zo jong met duurzame thema’s in aanraking komen. Jong geleerd is oud gedaan!”

Gemeenten Oldebroek en Elburg steken samen met Veluwe Duurzaam energie in duurzaam onderwijs door deze themaweek te ondersteunen. Lees er meer over op www.groenezomercampus.nl.