Extra’s voor inwoners met een laag inkomen

Rondkomen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor inwoners met een laag inkomen of schulden bieden wij verschillende regelingen om bepaalde kosten te betalen. Denk bijvoorbeeld aan de ‘activiteitenbijdrage’. Dit is een bijdrage voor bijvoorbeeld sport, een cursus, schoolreisje of muziekles.

Wanneer u drie jaar of langer van een laag inkomen moet leven, kunt u gebruik maken van een ‘individuele inkomenstoeslag’. Dit geldbedrag kunt u gebruiken wanneer bijvoorbeeld uw wasmachine of koelkast kapot gaat en vervangen moet worden.

Bij een laag inkomen, gaan wij uit van 120% van het sociaal minimum. Voor een alleenstaande of alleenstaande ouder betekent dit € 1.262,78 netto per maand, voor gehuwden/samenwonenden betekent dit € 1.803,97 per maand. Ook is er een grens aan het eigen vermogen.  

Meer informatie

De gemeente Oldebroek heeft meer regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Kijk hiervoor op www.oldebroek.nl/laaginkomen. Of neem contact op met het Sociaal Team: tel. 0525 63 83 33.

Inloopspreekuren: iedere werkdag van 10.00 tot 12.00 uur in MFC De Brinkhof, Wezep. En op maandag en donderdag van 8.30 tot 10.30 uur, woensdag van 17.00 tot 20.00 uur in het gemeentehuis in Oldebroek.