September 2019

 • Buitengewone raadsvergadering donderdag 3 oktober

  01 oktober 2019

  Donderdag 3 oktober 2019 is er om 14.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis in Oldebroek een buitengewone vergadering van de gemeenteraad van Oldebroek. De vergadering staat in het teken van de installatie van de nieuwe burgemeester van Oldebroek, mevrouw T.H. Haseloop-Amsing.

 • Goed Bezig Oldebroek organiseert de Boerenlympics

  01 oktober 2019

  Op maandag 21 oktober organiseert Goed Bezig de Boerenlympics bij Boerderijmuseum De Bovenstreek in Oldebroek. Op het programma staat een aantal echte boerenspellen, zoals klompenrace, kledingestafette, boogschieten en kruiwagenrace.

 • Week van de Opvoeding: U staat er niet alleen voor

  01 oktober 2019

  Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk, maar soms best lastig. Daarom staat de week van maandag 7 oktober tot en met zondag 13 oktober, in het teken van opvoeden en ouderschap. Ouders én professionals die te maken hebben met opvoeden staan er niet alleen voor. De Week van de Opvoeding draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders en professionals.

 • Raadsvergadering 26 september live volgen

  26 september 2019

  Op donderdag 26 september 2019 vergadert de gemeenteraad van Oldebroek. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • College op bezoek bij Hatland Headwear

  25 september 2019

  De drie Oldebroekse wethouders brachten onlangs een bedrijfsbezoek aan Hatland Headwear. Dit bedrijf vestigde zich vorig jaar op een zichtlocatie aan de A28 op Bedrijvenpark H2O.

 • Waar besluit de gemeenteraad over op donderdag 26 september?

  24 september 2019

  Donderdag 26 september 2019 begint om 19.30 uur de openbare vergadering van de gemeenteraad van Oldebroek. U bent van harte welkom om deze openbare vergadering bij te wonen in de raadszaal van het gemeentehuis in Oldebroek.

 • Stoptober: Stop ook met roken in oktober

  24 september 2019

  De zesde editie van Stoptober komt eraan. Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken steun om de hele maand niet te roken. En dat is belangrijk want na een maand niet roken, is de kans 5x groter dat u blijvend stopt met roken.

 • De Week van Duurzaamheid en Innovatie

  24 september 2019

  De week van 7 tot en met 12 oktober 2019 staat voor gemeente Oldebroek in het teken van duurzaamheid en innovatie. Tijdens deze week krijgen inwoners de kans om ideeën op te doen om hun leefstijl en omgeving duurzamer en groener te maken.

 • Samen in de strijd tegen eenzaamheid

  24 september 2019

  Iedereen voelt zich weleens eenzaam. Maar voor meer dan 2.300 van onze inwoners is dit een dagelijks probleem en het gaat dan zeker niet alleen om ouderen.

 • Oldebroek viert 75 jaar vrijheid: doe mee!

  24 september 2019

  In 2020 is het 75 jaar geleden dat Oldebroek, de Veluwe en Nederland werden bevrijd en de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd. Overal in Nederland wordt dit uitgebreid gevierd. Ook in de gemeente Oldebroek willen we hier met elkaar bij stil staan.

 • Storing straatverlichting in Wezep

  20 september 2019

  Vanwege werkzaamheden zijn er storingen ontstaan in de tijdsblokken van de straatverlichting in Wezep. Er wordt gewerkt om dit probleem op te lossen.

 • Geluidsoverlast muziekfestivals

  19 september 2019

  Defqon en Lowlands zorgen nog steeds voor geluidsoverlast, vooral in de late avond en nacht. Dit blijkt uit meldingen afkomstig uit de NEO-gemeenten en wijde omtrek. In 2017 waren er zoveel meldingen van inwoners dat de gemeenten besloten hebben om geluidmetingen te laten uitvoeren tijdens deze evenementen.

 • Installatie nieuwe burgemeester van de gemeente Oldebroek

  17 september 2019

  Op donderdag 3 oktober 2019 vindt de installatie plaats van Tanja Haseloop-Amsing, de nieuwe burgemeester van de gemeente Oldebroek.

 • Open Huis GemeenteThuis druk bezocht

  17 september 2019

  Wat was het een bijzondere dag; Schapenmarkt en Open Huis. Bedankt voor uw komst en enthousiasme.

 • Subsidie voor initiatieven van inwoners

  17 september 2019

  De gemeente wil initiatieven van inwoners graag ondersteunen en faciliteren waar dat kan. Daarom is er een subsidieregeling voor samenlevingsinitiatieven.

 • Gezellige middagen in Oosterwolde

  17 september 2019

  Op donderdag 3 oktober en donderdag 14 november 2019 zijn er weer inloopmiddagen in dorpshuis de Heerdt. U bent welkom tussen 14.00 tot 16.00 uur in het dorpshuis aan de Schiksweg 27 in Oosterwolde.

 • Enquête over onze dienstverlening: we zijn benieuwd naar uw mening

  16 september 2019

  Graag willen we onze dienstverlening optimaliseren. Hoe denken onze inwoners over de huidige dienstverlening en wat zijn de wensen en behoeften? Daniëlle en Xenia, medewerkers dienstverlening, zijn al een aantal weken bezig met het onderzoek onder andere door inwoners te interviewen.

 • Gemeenten sluiten contract met twee leveranciers van hulpmiddelen

  10 september 2019

  Inwoners van de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Zeewolde kunnen vanaf 1 oktober voor hulpmiddelen als rolstoelen en scootmobielen terecht bij twee nieuwe leveranciers: RSR Revalidatieservice en Medipoint.

 • Verkeersregelaars gezocht

  10 september 2019

  Al enige jaren is er een groep vrijwillige verkeersregelaars actief binnen de gemeente Oldebroek. Dankzij deze vrijwilligers worden verkeersstromen tijdens evenementen in goede banen geleid. Het team is op zoek naar uitbreiding.

 • Gratis ophaalservice takken en snoeihout: meld u aan!

  10 september 2019

  U kunt uw takken en snoeihout gratis laten ophalen door de firma ABL. Dat kan tijdens de takkenroute die de gemeente acht keer per jaar organiseert. Op donderdag 19 september 2019 is de vijfde ronde.

 • Door de ogen van jongeren kijken naar een scheiding

  10 september 2019

  Een scheiding is voor niemand fijn, vooral niet voor de kinderen. Welke impact heeft het op hun leven en waar hebben zij voor, tijdens en na een scheiding behoefte aan?

 • Werkzaamheden aan de Industrieweg in Wezep

  10 september 2019

  Van maandag 16 tot en met donderdag 19 september 2019 wordt de asfaltverharding van de Industrieweg in Wezep vernieuwd. Er is in die periode geen doorgaand verkeer over de Industrieweg mogelijk.

 • Werkzaamheden aan de Rondweg in Wezep

  10 september 2019

  Op woensdag 18 september en donderdag 19 september wordt de asfaltverharding van de Rondweg, tussen de rotonde (autobedrijf Schaftenaar en de Mackaystraat) in Wezep vernieuwd.

 • Eerste Rollatorloop in Oldebroek! Doet u mee?

  10 september 2019

  Op woensdag 25 september 2019 organiseren Goed Bezig Oldebroek en Stichting Welzijn Ouderen een rollatorloop voor alle inwoners uit de gemeente Oldebroek met een rollator. Tijdens de Rollatorloop gaat het niet om snelheid, maar om gezellig en gezamenlijk in beweging komen.

 • Nieuwe burgemeester in Oldebroek

  09 september 2019

  Tanja Haseloop-Amsing is benoemd tot burgemeester van Oldebroek. De benoeming gaat in op 3 oktober 2019.

 • Vraag het mantelzorgcompliment aan voor uw mantelzorger

  03 september 2019

  Mantelzorgers doen werk van onschatbare waarde. Zij zorgen langdurig en onbetaald voor een naaste die zich niet alleen kan redden. Voor dat belangrijke werk geeft de gemeente hen jaarlijks een blijk van waardering; het mantelzorgcompliment in de vorm van een mantelzorgpakket en een Verwendag of cadeaubon (voor jonge mantelzorgers).

 • Fout in Afvalapp over inzameldatum oud papier

  03 september 2019

  Vanwege een fout in de Afvalapp stond er een verkeerde datum vermeld voor het inzamelen van oud papier. In de Afvalapp was te lezen dat het oud papier in een deel van de gemeente Oldebroek afgelopen zaterdag, 31 augustus 2019, zou worden opgehaald. Dit klopt niet.

 • Vergaderingen raadscommissies september 2019

  02 september 2019

  De raadscommissies bereiden de besluiten van de gemeenteraad voor. Dit doen zij door de voorstellen van het college van B&W aan de raad te beoordelen en informatie te vragen.

 • Werkzaamheden in Oosterwolde

  02 september 2019

  Voor het nieuwbouwplan aan de Schiksweg in Oosterwolde starten vanaf woensdag 4 september de eerste werkzaamheden. Deze werkzaamheden bestaan uit het ophogen van de locatie met extra grond. Voor het grondtransport is een route bepaald.

 • Werkzaamheden aan de Industrieweg in Wezep

  02 september 2019

  Van maandag 16 tot en met donderdag 19 september 2019 wordt de asfaltverharding van de Industrieweg in Wezep vernieuwd. Er is in die periode geen doorgaand verkeer over de Industrieweg mogelijk.

 • Lokaal preventie- en sportakkoord: samen voor een gezond Oldebroek

  02 september 2019

  We worden steeds ouder en de meeste mensen voelen zich gezond. Toch is er nog veel werk aan de winkel in de aanpak van roken, problematisch alcoholgebruik, overgewicht en het stimuleren van meer bewegen. We doen al veel, maar waar liggen kansen om samen meer of het slimmer te doen?

 • We gaan door met Oldebroek voor Mekaar

  02 september 2019

  In de gemeente Oldebroek werken we gezamenlijk sinds 2013 aan Oldebroek voor Mekaar (OvM). Wij hebben een Terugbliknotitie geschreven om te bekijken wat OvM ons tot nu toe heeft opgeleverd en of er misschien veranderingen nodig zijn.

 • Jeugdfonds Oldebroek verlaagt leeftijdsgrens: nu ook onder de 4 jaar

  02 september 2019

  Het Jeugdfonds is er voor kinderen uit gezinnen die het financieel niet breed hebben. Het fonds betaalt de contributie voor kinderen tot 18 jaar die deel willen nemen aan sport of cultuur.