Oldebroek viert 75 jaar vrijheid: doe mee!

In 2020 is het 75 jaar geleden dat Oldebroek, de Veluwe en Nederland werden bevrijd en de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd. Overal in Nederland wordt dit uitgebreid gevierd. Ook in de gemeente Oldebroek willen we hier met elkaar bij stil staan.

Binnen het programma voor de Veluwe zijn drie verhaallijnen opgezet: Market Garden (en de evacuatie), De Joodse geschiedenis en Bevrijding (door de Canadezen). Waarbij de laatste (Bevrijding) en de Hongerwinter voor onze gemeente de meeste aanknopingspunten bieden.

Er ontstaan in de gemeente diverse lokale en regionale initiatieven om de vrijheid komend jaar groots te vieren. De gemeente Oldebroek vindt dit heel belangrijk en wil de initiatieven en initiatiefnemers daarom ook graag financieel ondersteunen. Daarom is er een speciale subsidieregeling in het leven geroepen voor iedereen die een mooi en passend evenement wil organiseren in het kader van 75 jaar vrijheid. Het college hoopt dat veel partijen gebruik gaan maken van de regeling en ziet uit naar mooie evenementen en activiteiten om ook in Oldebroek 75 jaar vrijheid met elkaar te kunnen vieren. Lees meer informatie over de subsidieregeling.