Informatie over coronavirus voor ondernemers

Het coronavirus heeft grote gevolgen, zeker ook voor ondernemers. Op deze pagina leest u welke regelingen er zijn om ondernemers te ondersteunen.

Steun- en herstelpakket

Ondernemers en werkenden krijgen van de Rijksoverheid voor langere tijd meer duidelijkheid over financiële ondersteuning. Economische groei wordt gestimuleerd en waar nodig worden mensen geholpen richting nieuw werk. Bekijk het overzicht steun- en herstelpakket op Rijksoverheid.nl.

De Kamer van Koophandel en werkgeversorganisatie VNO-NCW/MKB Nederland hebben hulpmiddelen gemaakt. Daarmee kunt u inzicht krijgen in welke regelingen op u van toepassing zijn:

Verlenging tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is verlengd. Na Tozo 1 en Tozo 2 kunt u vanaf 1 oktober 2020 Tozo 3 aanvragen. Op krijgiktozo.nl kunt u toetsen of u voor Tozo in aanmerking komt. Lees meer over deze regeling op de pagina Tijdelijke ondersteuning voor zelfstandig ondernemers.

Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK)

Heeft u financiële problemen door de coronamaatregelen en kunt u daardoor noodzakelijke kosten zoals woonkosten niet meer betalen? Dan kan de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) u misschien helpen.

Uitstel betaling gemeentelijke belastingen

Ondernemers, zzp'ers en verenigingen die betalingsproblemen hebben door het coronavirus kunnen uitstel van betaling van de gemeentelijke belastingen aanvragen. Lees meer over uitstel betaling gemeentelijke belastingen voor ondernemers en verenigingen.

Corona loket Starterscollectief Veluwe

Bent u een startende ondernemer? Dan kunt u met uw vragen terecht bij het Corona loket van Starterscollectief Veluwe.

Coronahulp Regio Zwolle

Meer informatie

  • Neem contact op met het adviesteam van de Kamer van Koophandel via tel. 0800 21 17 (bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur)
  • Overzicht veelgestelde vragen voor werkgevers en ondernemers op de website van Rijksoverheid.