Informatie over coronavirus voor ondernemers

Het coronavirus heeft grote gevolgen, zeker ook voor ondernemers. Op deze pagina leest u welke regelingen er zijn om ondernemers te ondersteunen.

Landelijke maatregelen

De Rijksoverheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn regelingen waar u als zzp’er of mkb’er gebruik van kunt maken, op korte en langere termijn. Hieronder ziet u welke regelingen er zijn. Wilt u weten voor welke regelingen u in aanmerking komt? Doe dan de KVK corona regelingencheck.

Lees meer informatie over de landelijke regelingen op de website van de Kamer van Koophandel.

Verlenging tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is verlengd. Na Tozo 1 en Tozo 2 kunt u vanaf 1 oktober 2020 Tozo 3 aanvragen. Op krijgiktozo.nl kunt u toetsen of u voor Tozo in aanmerking komt. Lees meer over deze regeling op de pagina Tijdelijke ondersteuning voor zelfstandig ondernemers.

Uitstel betaling gemeentelijke belastingen

Ondernemers, zzp'ers en verenigingen die betalingsproblemen hebben door het coronavirus kunnen uitstel van betaling van de gemeentelijke belastingen aanvragen. Lees meer over uitstel betaling gemeentelijke belastingen voor ondernemers en verenigingen.

Corona loket Starterscollectief Veluwe

Bent u een startende ondernemer? Dan kunt u met uw vragen terecht bij het Corona loket van Starterscollectief Veluwe.

Coronahulp Regio Zwolle

Meer informatie

  • Neem contact op met het adviesteam van de Kamer van Koophandel via tel. 0800 21 17 (bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur)
  • Overzicht veelgestelde vragen voor werkgevers en ondernemers op de website van Rijksoverheid.