Informatie over het coronavirus

Het coronavirus heeft grote gevolgen gehad, ook in de gemeente Oldebroek. Het virus is nog niet weg. De Rijksoverheid neemt nog steeds maatregelen. Op deze pagina leest u onder andere wat dat betekent voor onze dienstverlening.

Vragen over het coronavirus

  • Kijk eerst op de websites rijksoverheid.nl/coronavirus of www.rivm.nl voor antwoord op veel vragen en actueel nieuws. Deze websites worden elke dag bijgewerkt.
  • Bel 0800 - 1351. Dit is de landelijke informatielijn en elke dag bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur.

Toegankelijkheid gemeentehuis

Vanaf maandag 8 november 2021 is het dragen van een mondkapje in het gemeentehuis weer voor iedereen verplicht. We willen het risico op besmetting met het virus zo klein mogelijk houden. Kom alstublieft alleen naar het gemeentehuis als het echt noodzakelijk is. U kunt veel zaken ook online regelen. In het gemeentehuis werken we op afspraak. U kunt online een afspraak maken of telefonisch via 0525 63 82 00. We helpen u graag!

Bij een verkoudheid, hoesten of koorts maakt u pas een afspraak als u weer beter bent.

Noodopvang voor kinderen

Vanaf 20 december tot en met 24 december 2021 zijn de basisscholen en de buitenschoolse opvang gesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voor kinderen van ouders die in een cruciale beroepsgroep werken is noodopvang beschikbaar. Lees meer over noodopvang.

Inzien documenten

Documenten die ter inzage liggen, bijvoorbeeld een omgevingsvergunning of bestemmingsplan, zijn beschikbaar op deze website. Als u documenten liever inziet op het gemeentehuis, dan is dat mogelijk op afspraak. U kunt online een afspraak maken of telefonisch via 0525 63 82 00. In overleg met de betrokken medewerkers is het in uitzonderlijke gevallen mogelijk dat een papieren exemplaar van de stukken die u wilt inzien bij u thuis worden bezorgd. Wij vragen u om zoveel mogelijk van de online optie gebruik te maken.

Bereikbaarheid Sociaal Team

Het inloopspreekuur van het Sociaal Team vervalt voorlopig. In plaats daarvan is er een telefonisch spreekuur en is het mogelijk om op afspraak iemand van het Sociaal Team te ontmoeten. Het telefonisch spreekuur is op werkdagen van 10.00 - 12.00 uur. Het telefoonnummer is 0525 63 83 33. Ook voor het maken van een afspraak en voor algemene vragen is het Sociaal Team op werkdagen bereikbaar van 10.00 - 12.00 uur via tel. 0525 63 83 33. U bent van harte welkom een telefonische of persoonlijke afspraak te maken.

Het Financieel Spreekuur (elke dinsdagochtend in de Brinkhof) kunt u op afspraak bezoeken. U kunt een afspraak maken via tel. 0525 63 82 00 of per mail sociaalteam@oldebroek.nl.

OldebroekCoronahulp

Door corona of de nasleep daarvan zijn er mensen die wat extra hulp goed kunnen gebruiken. Ook zijn er mensen die graag iets voor een ander willen betekenen. Op OldebroekCoronahulp wordt vraag en aanbod van inwoners en organisaties bij elkaar gebracht.

Wat kunt u doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

Op de website van de Rijksoverheid leest u wat u kunt doen om verspreiding van het virus te voorkomen.