Laatste nieuws over coronavirus RSS icoon

Hier leest u het laatste nieuws rondom het coronavirus.

 • Bewoners woonzorglocatie in Wezep blijven voorlopig binnen

  05 april 2020

  De VNOG, GGD, zorgorganisatie Careander en de gemeente Oldebroek hebben met elkaar afspraken gemaakt over woonzorglocatie Veldheem in Wezep. Aanleiding is een aantal bewoners van deze woonzorglocatie dat positief getest is op Covid-19, het coronavirus. Op de locatie Veldheem wonen 19 mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Zij wonen hier zoveel mogelijk zelfstandig.

 • Meldingen onveilig gedrag op straat

  03 april 2020

  Met elkaar doen we er alles aan om de gemeente Oldebroek zo veilig mogelijk te houden. Zeker ook in deze bijzondere tijd waarin we te maken hebben met het coronavirus. Politie en toezichthouders hebben daarin een belangrijke rol. Maar ook u als inwoner bent hierin heel belangrijk.

 • Maandag tot en met zaterdag 24 uur per dag laden en lossen levensmiddelenwinkels

  02 april 2020

  Het college van B&W van de gemeente Oldebroek heeft dinsdag 31 maart 2020 besloten de laad- en lostijden voor supermarkten en overige levensmiddelendetaillisten in de gemeente Oldebroek te verruimen. Dit betekent dat er vanaf vandaag van maandag tot en met zaterdag 24 uur per dag laad- en losactiviteiten voor deze partijen kunnen plaatsvinden.

 • Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april 2020

  01 april 2020

  Op dinsdag 31 maart 2020 heeft premier Rutte bekend gemaakt dat alle landelijke coronamaatregelen in ieder geval tot en met dinsdag 28 april worden verlengd.

 • OldebroekCoronahulp: Vraag en aanbod bij elkaar

  31 maart 2020

  In deze lastige tijd zijn er mensen die wat extra hulp goed kunnen gebruiken. Denk aan ondersteuning van mensen die hun huis niet uit mogen of kunnen, maar ook aan diegene die in deze tijd juist extra moeten werken. Ook zijn er mensen die graag iets voor een ander willen betekenen. Juist nu is het belangrijk dat we er in Oldebroek voor elkaar zijn. We willen graag vraag en aanbod bij elkaar brengen. Daarom start per 30 maart 2020 het centraal meldpunt OldebroekCoronahulp.

 • Veelgestelde vragen over noodverordening VNOG van 26 maart 2020

  28 maart 2020

  Voor recreatieondernemers heeft de nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio (VNOG) van 26 maart 2020 grote gevolgen. De VNOG heeft de antwoorden op de veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet. U leest de antwoorden hier.

 • Waar kunt u terecht?

  26 maart 2020

  Het zijn voor veel mensen lastige tijden. Maar ondanks de coronamaatregelen staat u er echt niet alleen voor. Voor al uw vragen of zorgen is er een plek waar u terecht kunt.

 • Nieuwe noodverordening VNOG 26 maart 2020

  26 maart 2020

  Vanaf donderdag 26 maart 2020 19.00 uur geldt een nieuwe noodverordening voor gemeenten in de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. Ter bescherming van de veiligheid en de gezondheid, heeft het kabinet maandagavond 23 maart jl. landelijke maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

 • Ook uitstel van belastingbetaling voor verenigingen

  24 maart 2020

  In verband met de corona-crisis kunnen ondernemers en zzp’ers uitstel van betaling vragen voor de gemeentelijke belastingen. Maar ook sport- en muziekverenigingen, dorpshuizen en andere instellingen van sociaal belang kunnen door wegvallende inkomsten in betalingsproblemen komen.

 • Gemeente Oldebroek stelt activiteiten en evenementen uit

  24 maart 2020

  Het coronavirus heeft grote gevolgen. Ook voor de activiteiten die voor de komende weken gepland zijn. Bij veel van die activiteiten zijn de verschillende oranjeverenigingen en -comités betrokken als organisator.

 • Aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen

  25 maart 2020

  Maandag 23 maart 2020 heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Minister-president Rutte en de ministers De Jonge, Grapperhaus en Van Rijn lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) maandag 23 maart 2020 toe tijdens een persbijeenkomst.

 • Brief van de burgemeester aan de kinderen

  24 maart 2020

  Burgemeester Tanja Haseloop - Amsing heeft een brief voor alle kinderen uit de gemeente Oldebroek.

 • Ik reken op u!

  24 maart 2020

  Een persoonlijk bericht van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing richting alle inwoners.

 • Goed Bezig brengt Oldebroek virtueel in beweging

  24 maart 2020

  Omdat basisscholen vanwege het coronavirus dicht zijn, krijgen kinderen noodgedwongen thuis les. Ook ouders werken veelal thuis. De buurtsportcoaches van Goed Bezig Oldebroek delen dagelijks een filmpje met een beweegchallenge om iedereen in beweging te houden.

 • Extra ondersteuning voor zelfstandig ondernemers

  18 maart 2020

  De Rijksoverheid stelt een tijdelijke voorziening beschikbaar voor inkomensondersteuning voor zelfstandig ondernemers. Het gaat specifiek om ondernemers met een levensvatbaar bedrijf die tijdelijk in de knel zitten, waaronder ZZP'ers.

 • Lokale maatregelen voor ondernemers Oldebroek

  19 maart 2020

  Het coronavirus heeft grote gevolgen, zeker ook voor ondernemers. De gemeente Oldebroek ontving van MKB Nederland Regio Zwolle en VNO-NCW Regio Zwolle een open brief over wat gemeenten in deze periode op lokaal niveau voor ondernemers kunnen betekenen. Ook heeft het college vragen vanuit de gemeenteraad gekregen over welke lokale lastenverlichting mogelijk is.

 • Uitstel belastingbetaling mogelijk voor ondernemers, zzp’ers en verenigingen

  19 maart 2020

  In verband met de gevolgen van het coronavirus kunnen ondernemers, zzp'ers en verenigingen bij uitzondering uitstel van betaling aanvragen voor gemeentelijke belastingen.

 • Maatregelen gemeentelijke dienstverlening

  23 maart 2020

  Het coronavirus heeft grote effecten, ook binnen de gemeente Oldebroek. Scholen en horecalocaties zijn dicht en sport- en kerkelijke activiteiten gaan voorlopig niet door. De maatregelen hebben ook invloed op de dienstverlening van de gemeente. We hebben gekeken wat de maatregelen voor onze organisatie betekenen.

 • Komende commissievergaderingen gaan niet door

  17 maart 2020

  Ook de gemeenteraad heeft besloten om in ieder geval tot 6 april 2020 geen fysieke bijeenkomsten te houden in verband met het coronavirus. De geplande commissievergaderingen gaan niet door.

 • Noodopvang voor kinderen in de gemeente Oldebroek

  18 maart 2020

  De gemeente Oldebroek heeft noodopvang geregeld voor kinderen van ouders die in ‘cruciale beroepsgroepen’ werken.

 • Noodverordening: evenementen met meer dan 100 personen verboden

  14 maart 2020

  Voor de regio Noord- en Oost- Gelderland is op 14 maart 2020 een noodverordening afgekondigd. Hiermee worden evenementen met meer dan 100 personen verboden. Mogelijk heeft deze noodverordening ook gevolgen voor uw organisatie, bijeenkomst of evenement.

 • Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland komt met nieuwe noodverordening

  17 maart 2020

  De voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, Ton Heerts, heeft op maandag 16 maart 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld.

 • Informatie over het coronavirus voor ondernemers

  13 maart 2020

  Veel bedrijven maken zich zorgen over de verspreiding van het coronavirus in Nederland en daarbuiten. De gevolgen zijn immers groot. Ook zullen de economische effecten nog lang na-ijlen.

 • Burgemeester Tanja Haseloop - Amsing over coronavirus

  13 maart 2020

  Lees hier het bericht van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing voor alle inwoners van de gemeente Oldebroek betreffende het coronavirus.

 • Persoon in de gemeente Oldebroek positief getest op coronavirus

  12 maart 2020

  Vandaag, donderdag 12 maart 2020, is bekend geworden dat ook in de gemeente Oldebroek een persoon positief is getest op het coronavirus. Dit is ons aan het begin van de avond gemeld door de GGD.