Noodopvang voor kinderen

Door nieuwe maatregelen in de strijd tegen het coronavirus zijn scholen en kinderopvanglocaties gesloten tot in elk geval 18 januari 2021. Ouders die in cruciale beroepsgroepen werken, moeten in eerste instantie zelf een oplossing voor opvang zoeken. Als dat niet lukt, komen zij mogelijk in aanmerking voor noodopvang.

Cruciale beroepsgroepen

De Rijksoverheid heeft een lijst opgesteld met cruciale beroepsgroepen.

Opvang scholen en kinderopvang

Gaat uw kind naar school of naar een opvanglocatie binnen de gemeente Oldebroek en lukt het niet om zelf opvang te regelen? Neem dan contact op met de directeur van uw school of kinderopvangorganisatie. Zij zoeken met u naar een oplossing. Heeft u een dringende vraag over de noodopvang? Neem dan telefonisch contact op met de gemeente via tel. 0525 63 82 00 of stuur een e-mail naar noodopvangkinderen@oldebroek.nl.

Wat als opvang thuis niet mogelijk is?

In sommige gezinnen is steun vanuit het netwerk en school/kinderdagverblijf noodzakelijk om kinderen de benodigde basisverzorging en structuur te bieden. Wanneer dit wegvalt, kunnen er problemen ontstaan. Maakt u zich zorgen, neem dan contact op met het Centrum voor Jeugd en Gezin, tel. 038 799 90 08. Het CJG kan dan met u bekijken of noodopvang voor uw kind(eren) mogelijk is en voor ontlasting van uw gezin zorgt.

Meer informatie

Voor vragen over noodopvang kunt u contact opnemen met de gemeente via tel. 0525 63 82 00. Of bekijk de veelgestelde vragen over coronavirus en kinderopvang op Rijksoverheid.nl.