Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over onze dienstverlening. Hou deze pagina in de gaten, het wordt continu bijgewerkt.

Wordt mijn huisvuil nog opgehaald?

Ja, de inzameling van huisvuil gaat door zoals u dat gewend bent.

Kan ik mijn oud papier nog wegbrengen?

Het brengpunt in Wezep (De Schakel) is tijdelijk gesloten. U kunt uw oud papier nog wel kwijt dagelijks in Oldebroek, Bovenmolenweg 7 en de laatste zaterdag van de maand bij speeltuinvereniging Op de Wip in Oldebroek.

Zijn de openingstijden van de gemeentewerf veranderd?

Onze gemeentewerf blijft open (op dinsdag- en vrijdagochtend), maar kom alleen als dat echt nodig is. Komt u toch, houd dan afstand van de medewerkers en andere bezoekers. Onze medewerkers kunnen aanwijzingen geven, maar ze kunnen u helaas niet helpen.

Zijn de openingstijden van het gemeentehuis veranderd?

Ja, het gemeentehuis is gesloten. U kunt alleen voor spoedaanvragen bij de gemeente terecht. U kunt online een afspraak maken of telefonisch via 0525 63 82 00.

Zijn de openingstijden van het Sociaal Team veranderd?

Ja, het Sociaal Team is op dit moment helaas alleen telefonisch bereikbaar. Dit kan op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur via telefoonnummer 0525 63 83 33.

Wat is er in Oldebroek allemaal gesloten?

Veel openbare locaties waar veel mensen samen (kunnen) komen of waar horeca aanwezig is zijn voorlopig gesloten. Denkt u daarbij aan scholen, sportlocaties, dorpshuizen, bibliotheken.

Zijn alle horecagelegenheden gesloten?

Mogelijk kunt u nog wel eten ophalen om thuis te nuttigen. Het is verstandig dit even bij de betreffende locatie te checken.

De kinderopvang en scholen zijn dicht, wat nu?

Ouders die in cruciale beroepsgroepen werken, moeten in eerste instantie zelf een oplossing voor opvang zoeken. Net als andere ouders. Lukt het u niet om zelf opvang te regelen en gaat uw kind naar school of naar een opvanglocatie binnen de gemeente Oldebroek? Neem dan contact op met de directeur van uw school of kinderopvangorganisatie. Zij zoeken met u naar een oplossing in de vorm van noodopvang. Als uw kind buiten de gemeente Oldebroek naar school of kinderopvang gaat, dan komt u ook in aanmerking voor noodopvang van de gemeente. Vul het aanvraagformulier noodopvang (pdf,122kb) in en mail deze naar noodopvangkinderen@oldebroek.nl. Heeft u een dringende vraag over de noodopvang, neem dan telefonisch contact via 06 24 77 88 29.

Ik vind het niet prettig zo, ik krijg geen bezoek en heb weinig aanspraak

Dat is begrijpelijk. Het is een uitzonderlijke en lastige situatie, maar het is voor de algemene gezondheid belangrijk dat we ons met elkaar aan de richtlijnen houden. Als u behoefte hebt aan een luisterend oor kunt u altijd (24 uur per dag, 7 dagen per week) terecht bij de luisterlijn: 0900 0767.

Kan ik aangifte van de geboorte van mijn kind doen?

Ja, dat kan. We vragen u om de geboorteaangifte online te doen. Wilt u graag naar het gemeentehuis komen dan moet u eerst een afspraak maken via de website of via telefoonnummer 0525 63 82 00.

Gaat mijn huwelijk/geregistreerd partnerschap gewoon door?

We bekijken hierbij voorlopig per geval wat er mogelijk is. Heeft u later in het jaar een huwelijk of geregistreerd partnerschap gepland staan en wilt u dit annuleren of verzetten? Dit kan dan kosteloos. Neemt u hiervoor contact op met de gemeente via trouwen@oldebroek.nl.

Ik ben ondernemer en maak me zorgen over de gemeentelijke belastingen

Het college is zich bewust van de (financiële) zorgen van veel ondernemers. In aanvulling op de landelijke regelingen heeft de gemeente Oldebroek besloten om ondernemers die dat willen uitstel van betaling van de lokale heffingen te verlenen. Op de aparte pagina voor ondernemers leest u er meer over.

Ik woon niet in de gemeente Oldebroek maar heb daar wel een vakantiehuisje. Mag ik daar nog naar toe?

Ja dat mag, maar alleen als dat huis eigen sanitaire voorzieningen heeft en u de algemene voorschriften voor groepsvorming en 1,5 meter afstand opvolgt. U mag uw eigen gezinsleden meenemen. Liever geen andere personen, als u dat wel doet maximaal 3 personen die de regel van 1,5 meter afstand in acht moeten kunnen nemen in uw huis.

Ik heb een stacaravan op één van de vakantieparken in Oldebroek, mag ik daar nog naar toe?

Ja dat mag, maar alleen als uw stacaravan eigen sanitaire voorzieningen heeft en u de algemene voorschriften over groepsvorming en 1,5 meter afstand opvolgt. U mag uw eigen gezinsleden meenemen. Liever geen andere personen, als u dat wel doet maximaal 3 personen die de regel van 1,5 meter afstand in acht moeten kunnen nemen in uw huis.

Ik ben ondernemer in de toeristische sector en wil graag precies weten hoe het zit. Waar vind ik meer informatie?

U vindt meer informatie op de pagina Veelgestelde vragen over de noodverordening VNOG van 26 maart 2020.