April 2019

 • Gemeente Oldebroek en CPO-vereniging De Wezeper Veste tekenen overeenkomst voor ontwikkeling seniorenwoningen in Wezep

  30 april 2019

  Op dinsdag 30 april 2019 ondertekenden CPO-vereniging ‘De Wezeper Veste’ en de gemeente Oldebroek een overeenkomst voor het ontwikkelen van 10 seniorenwoningen aan de Stationsweg 95 (locatie Slash) in Wezep. Namens de CPO-vereniging tekenden voorzitter Jan Bredewout en secretaris Henk Meijer de overeenkomst. Namens de gemeente Oldebroek tekende waarnemend burgemeester Janneke Snijder - Hazelhoff.

 • Samen duurzame energie opwekken in de gemeenten Elburg en Oldebroek

  30 april 2019

  In 2017 is de Energiecoöperatie Oldebroek opgericht. Ook in de gemeente Elburg waren plannen om een energiecoöperatie op te zetten. Het bestuur van de Energiecoöperatie Oldebroek en initiatiefnemers in gemeente Elburg hebben nu de handen ineengeslagen en gaan samen verder als Energiecoöperatie Noord-Veluwe.

 • Raadsgesprek 8 mei 2019 voor inwoners Oosterwolde

  30 april 2019

  De gemeenteraad nodigt inwoners van Oosterwolde uit voor een raadsgesprek met de leden van de raadscommissie Ruimtegebruik en Leefomgeving. Het onderwerp is het inwonersinitiatief ‘Hart van Oosterwolde, bouwen aan de toekomst’. Dit plan bestaat uit het realiseren van een nieuw multifunctioneel centrum (MFC) mét een sporthal en dorpshuis op het sportpark de Heughte.

 • Wat heeft de gemeenteraad besloten op 18 april?

  30 april 2019

  De gemeenteraad van Oldebroek heeft in zijn vergadering van 18 april 2019 verschillende besluiten genomen.

 • Koffiemoment in de Huiskamer van Wezep

  30 april 2019

  Naar aanleiding van de goed bezochte meedenkavond voor ouders van kinderen/jongeren met ASS en/of een verstandelijke- of lichamelijke beperking, is er op dinsdagochtend 7 en 28 mei een koffiemoment georganiseerd. Ouders van kinderen met een beperking zijn van harte uitgenodigd om aan te sluiten.

 • Mevrouw Esselink-Puttenstein viert 100ste verjaardag

  29 april 2019

  Afgelopen zaterdag, op Koningsdag, blies mevrouw Esselink-Puttenstein 100 kaarsjes uit. Mevrouw Esselink is geboren op 27 april 1919 in Oldebroek en is het derde kind uit een gezin van zeven kinderen. Ze woont nu in Wezep. Waarnemend burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff kwam de jarige feliciteren.

 • Vier inwoners gemeente Oldebroek ontvangen lintje

  26 april 2019

  Op vrijdag 26 april 2019 ontvingen vier inwoners uit de gemeente Oldebroek een Koninklijke onderscheiding uit handen van waarnemend burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse lintjesregen.

 • De Adviesraad zoekt nieuwe leden!

  23 april 2019

  De Adviesraad Sociaal Domein is op zoek naar nieuwe raadsleden die gemotiveerd zijn om zich in te zetten voor inwoners die extra hulp en aandacht nodig hebben.

 • Mantelzorgcursus: Hoe blijf ik op de been?

  23 april 2019

  Dit voorjaar wordt de vierdaagse cursus ‘Hoe blijf ik op de been?’ georganiseerd. Hierin is aandacht voor de vraag ‘wat heb ik nodig om de zorg vol te houden’ en ‘hoe vind ik als mantelzorger een balans in zorgen voor de ander en zorgen voor mezelf’.

 • College Oldebroek bezoekt Prinses Margrietkazerne

  18 april 2019

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek bracht op 16 april 2019 een werkbezoek aan de Prinses Margrietkazerne in Wezep. Deze legerplaats grenst aan de Oldebroekse heide, één van de grootste militaire oefenterreinen van Nederland.

 • Positieve tussenuitspraak over windmolenpark Hattemerbroek

  18 april 2019

  De Raad van State deed op 17 april 2019 een tussenuitspraak over het windmolenpark Hattemerbroek in gemeente Oldebroek. In grote lijnen kan het bestemmingsplan voor de windmolens in stand worden gehouden, wel zijn er wat herstelpunten en aanpassingen nodig.

 • Uitnodiging Toekomstmakers Event

  17 april 2019

  De regio Zwolle is op zoek naar Toekomstmakers! Jongeren (18-27 jaar) die mee willen denken over hoe we van de regio Zwolle een aantrekkelijke woon- en werkregio maken voor jong en oud(er).

 • Waar besluit de gemeenteraad op 18 april over?

  16 april 2019

  Donderdag 18 april 2019 vergadert de gemeenteraad van Oldebroek. De raadsvergadering begint om 19.30 uur en vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Oldebroek. U bent van harte welkom om deze openbare vergadering bij te wonen.

 • Ouderenadviseurs gaan met u in gesprek

  16 april 2019

  Bent u 75 jaar of ouder en heeft u vragen over welzijn, zorg, wonen, vervoer en financiën? Dan kunt u in gesprek gaan met een vrijwillige ouderenadviseur vanuit ouderenorganisatie SWO (Senioren Wezep Oldebroek). Uiteraard hebben de adviseurs een geheimhoudingsplicht, zodat uw privacy gewaarborgd is.

 • Gratis sport en muziekles voor kinderen

  16 april 2019

  Muzieklessen volgen, schilderen, op korfbal gaan of op zwemles? Voor sommige kinderen is dat geen vanzelfsprekendheid, omdat het geld kost. Wilt uw kind ook graag bij een sportclub of een creatieve cursus volgen, maar heeft u hier geen geld voor?

 • Aangepaste openingstijden in het voorjaar

  16 april 2019

  Op een aantal (feest)dagen in het voorjaar zijn het gemeentehuis in Oldebroek, het Sociaal Team in De Brinkhof en de gemeentewerf in Wezep gesloten.

 • Ambassadeurs Tsjechië en Slowakije bezoeken oorlogsgraven Oosterwolde

  15 april 2019

  Maandag 15 april bezochten de ambassadeurs van de ambassade van Tsjechië en de ambassade van Slowakije de begraafplaats van Oosterwolde. Zij bezochten hier vier Tsjecho-slowaakse oorlogsgraven.

 • Slagwerkgroep vLS-band uit Wezep gehuldigd

  12 april 2019

  Op 13 april 2019 ontving de slagwerkgroep van de van Limburg Stirum band een beker en oorkonde uit handen van wethouder Bob Bergkamp. De huldiging vond plaats op het WHC terrein in Wezep waar de vLS alle onderdelen presenteerde tijdens de seizoensopening.

 • Nieuwe buurt-AED in gebruik in Wezep West

  12 april 2019

  Inwoners van Wezep-West nemen een nieuwe AED in gebruik. Op initiatief van de heer Cor van den Berg heeft de wijk zelf geld bij elkaar gebracht via de actie buurtAED.nl. Een optimaal dekkend netwerk van AED’s is op korte termijn gereed voor alle kernen van de gemeente Oldebroek.

 • College Oldebroek bezoekt Techniparts, Stockz en QSeals

  11 april 2019

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek bracht op 9 april 2019 een werkbezoek aan Techniparts, Stockz en QSeals. Deze bedrijven zijn sinds de zomer van 2018 gevestigd aan de Rondweg in Wezep.

 • Gratis ophaalservice takken en snoeihout

  08 april 2019

  U kunt uw takken en snoeihout gratis laten ophalen door de firma ABL. Dat kan tijdens de takkenroute die de gemeente acht keer per jaar organiseert. Op donderdag 18 april 2019 is de tweede ronde.

 • Water voor iedereen bij WHC

  08 april 2019

  Woensdag 3 april 2019 opende wethouder Liesbeth Vos–van de Weg een watertappunt bij voetbalvereniging WHC. Het watertappunt is een cadeau van de gemeente aan WHC als beloning voor het behaalde Gezonde Kantine vignet in september 2018. Het watertappunt is gerealiseerd door Goed Bezig Oldebroek en is onderdeel van de campagne DrinkWater!

 • Gereedschapspakket voor Kleine-klussenteam

  05 april 2019

  Vriendengroep De Greune Knuppels heeft op donderdag 4 april 2019 een flinke hoeveelheid gereedschap en materialen overhandigd aan het Kleine-klussenteam in de gemeente Oldebroek.

 • 21 Sollicitanten voor het burgemeestersambt in Oldebroek

  04 april 2019

  Voor de burgemeestersvacature in de gemeente Oldebroek (circa 23.000 inwoners) hebben zich 21 sollicitanten gemeld bij John Berends, de commissaris van de Koning in de provincie Gelderland.

 • Zonnepanelen op Oldebroekse bedrijfsdaken

  02 april 2019

  Onlangs lieten verschillende bedrijven in onze gemeente een QuickScan doen voor de mogelijkheden van zonne-energie op hun daken.