Mantelzorgcursus: Hoe blijf ik op de been?

Dit voorjaar wordt de vierdaagse cursus ‘Hoe blijf ik op de been?’ georganiseerd. Hierin is aandacht voor de vraag ‘wat heb ik nodig om de zorg vol te houden’ en ‘hoe vind ik als mantelzorger een balans in zorgen voor de ander en zorgen voor mezelf’.

De vierdaagse cursus is op dinsdag 14 en 21 mei, 4 en 11 juni 2019 van 13.00 tot 15.00 uur in ’t Huiken, Lange Wijden 33a in Elburg. In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De balans tussen inspanning/ontspanning
  • Waarnemen en denken
  • Piekeren en wat kan ik daar aan doen
  • Hulp inschakelen, hulp accepteren, omgaan met hulp van anderen

Hoe blijf ik op de been?

Het zorgen voor een ander heeft positieve maar ook negatieve kanten. Soms kan de zorg je zo in beslag nemen dat het moeilijk valt te combineren met het gezin, een betaalde baan, vrijwilligerswerk of hobby’s. Vooral waar de zorg ‘chronisch’ is, veel tijd vraagt of veel zorgen met zich meebrengt, is er weinig ruimte voor een eigen leven. De balans tussen draagkracht en draaglast is uit balans waardoor u zelf klachten kunt ervaren.

Aanmelden

Herkent u bovenstaand? Meld u zich dan aan voor de cursus. Dit kan via Stichting WIEL door te mailen naar info@wiel.nl of telefonisch via 0525 68 12 12.

Deze cursus wordt georganiseerd vanuit het project Mentaal Gezond in samenwerking met Het Steunpunt Mantelzorg in Nunspeet, Sociaal Team Oldebroek en Stichting WIEL.