April 2020

 • Hulp nodig? Meld het bij OldebroekCoronahulp

  01 mei 2020

  Het is voor iedereen een moeilijke tijd. Weet dat u er niet alleen voor staat. Er zijn veel vrijwilligers die heel graag iets voor ander willen betekenen, nu. Dus kunt een helpende hand gebruiken? Of kent u iemand die hulp nodig heeft? Schroom niet en het ons weten.

 • Nieuwe noodverordening VNOG vanaf 29 april 2020

  30 april 2020

  De coronamaatregelen zijn verlengd om verdere verspreiding te voorkomen. Met de nieuwe noodverordening wordt de mogelijkheid op te treden wanneer mensen zich niet aan de maatregelen houden voortgezet.

 • GGD Noord- en Oost-Gelderland onderzoekt hoe het met mensen gaat tijdens de coronacrisis

  30 april 2020

  Hoe gaat het met u? Wat zijn de gevolgen van het coronavirus op uw leven? GGD Noord- en Oost-Gelderland wil graag een beter inzicht hoe het met mensen in deze regio gaat tijdens de coronacrisis.

 • Een woordje speciaal voor u, als oudere inwoner van de gemeente Oldebroek

  28 april 2020

  Bericht van burgemeester Tanja Haseloop-Amsing.

 • Nieuw lesmateriaal ‘Kunstschatten in Oldebroek’

  28 april 2020

  Speciaal voor leerlingen uit groep 7 van het basisonderwijs is er nieuw lesmateriaal ontwikkeld onder de naam ‘Kunstschatten’. De les ‘Kunstschatten’ valt binnen het thema erfgoed waarbij kinderen nadenken over wat spullen zeggen over ons en wat de waarde is van bewaren en verzamelen.

 • Vraag uw subsidie op tijd aan

  28 april 2020

  Als u in aanmerking wilt komen voor subsidie in 2021, kom dan in actie! U kunt dit aanvragen via www.oldebroek.nl/subsidie. Het is belangrijk dat u dit vóór 1 juni 2020 doet. Op de website vindt u onze actuele subsidieregeling, de nadere regels en de formulieren waarmee u subsidie kunt aanvragen. Dit kan zowel digitaal met uw DigiD als schriftelijk.

 • Live Facebooken met de burgemeester

  28 april 2020

  Woensdag 22 april beantwoordde burgemeester Tanja Haseloop-Amsing via Facebook vragen van inwoners over corona en de stand van zaken in Oldebroek. Gemiddeld volgden ongeveer 65 personen deze live online-ontmoeting.

 • Koninklijke onderscheiding voor twee inwoners gemeente Oldebroek

  24 april 2020

  Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing van de gemeente Oldebroek zette vandaag twee inwoners van de gemeente in het zonnetje. Hoewel de geijkte lintjesregen niet door kon gaan vanwege het coronavirus, verraste de burgemeester mevrouw Hennie van Werven-van Putten uit Wezep en mevrouw Jannie Labots-Post uit Oldebroek.

 • Raadsvergadering 23 april 2020 live volgen

  23 april 2020

  Op donderdag 23 april 2020 vergadert de gemeenteraad van Oldebroek. U kunt de uitzending live volgen via internet.

 • Vooral meer ruimte voor kinderen en jongeren

  22 april 2020

  Na de persconferentie van 21 april zijn er kleine wijzigingen ten opzicht van de eerdere maatregelen. Vooral voor kinderen en jongeren zijn er meer mogelijkheden. Hieronder een korte update over de mogelijkheden in Oldebroek.

 • Maatregelen corona verlengd tot en met 19 mei 2020

  22 april 2020

  Het kabinet heeft besloten dat de meeste coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 19 mei 2020. In de week vóór 19 mei beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is.

 • Dagbesteding voor kinderen in kwetsbare thuissituatie

  21 april 2020

  De gemeente Oldebroek wil de ondersteuning van kinderen die het nu moeilijk hebben intensiveren. Goed Bezig Oldebroek gaat hierin helpen. Kinderen in een kwetsbare thuissituatie in de leeftijd van 4 tot 18 jaar worden op diverse locaties opgevangen. Het gaat om dagdelen die worden ingevuld met onder andere sport en spel.

 • Woensdag 22 april: live Facebooken met de burgemeester

  21 april 2020

  Woensdagavond 22 april kunnen inwoners van de gemeente Oldebroek live via Facebook hun vragen over de coronasituatie en alles wat daarbij komt kijken stellen aan burgemeester Tanja Haseloop-Amsing.

 • Waar besluit de gemeenteraad op donderdag 23 april over?

  21 april 2020

  Donderdag 23 april 2020 begint om 19.30 uur de openbare vergadering van de gemeenteraad van Oldebroek. Vanwege de situatie met het coronavirus is deze vergadering digitaal en dus niet in de raadszaal.

 • Alles is anders

  21 april 2020

  Bericht van burgemeester Tanja Haseloop-Amsing.

 • Coronacrisis en veranderende inkomsten? U bent aan zet!

  20 april 2020

  Het coronavirus heeft gevolgen voor heel veel aspecten in uw leven. Ook uw inkomsten kunnen hierdoor wijzigen. Werkt u nu juist meer uren, bijvoorbeeld in de zorg of in een supermarkt? Of werkt u veel minder en heeft u minder inkomsten? Dit kan invloed hebben op de toeslagen van de belastingdienst. Denkt u hierbij aan huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget. U bent hierbij zelf aan zet.

 • Provincie Gelderland steunt sociale initiatieven in coronatijd

  20 april 2020

  Het coronavirus zet de samenleving onder grote druk. Brengt u mensen met elkaar in contact, rekening houdend met alle maatregelen? En doet u dat samen met anderen? Dan vergoedt de provincie mogelijk de kosten.

 • Bewoners Veldheem mogen weer naar buiten

  18 april 2020

  In het eerste weekend van april bleek dat er bij zorginstelling Careander in Veldheem in Wezep extra maatregelen nodig waren in verband met de coronacrisis. In dit deel van Veldheem wonen mensen met een verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel zelfstandig. Deze bewoners krijgen daarbij de nodige ondersteuning vanuit Careander. Deze bewoners zijn sinds die tijd in quarantaine of hebben deze afgelopen tijd buiten Veldheem doorgebracht. De extra maatregelen waren nodig omdat een aantal bewoners positief was getest op het coronavirus.

 • Symbolische start aanleg windmolenpark Hattemerbroek

  18 april 2020

  Op vrijdag 17 april startten de eerste werkzaamheden voor de realisatie van vier windturbines bij knooppunt Hattemerbroek.

 • Jonge meningen gevraagd!

  17 april 2020

  Sinds kort ga je naar de middelbare school, waardoor er veel gaat veranderen. Je leert nieuwe mensen kennen, je start met nieuwe schoolvakken en gaat misschien andere dingen leuk vinden. Gemeente Oldebroek is heel benieuwd naar jouw mening. Hoe vind jij het om op te groeien in Oldebroek? Waar liggen jouw interesses en wat zou er volgens jou nog kunnen veranderen in jouw buurt?

 • Webinars Bouwprofessionals & aardgasvrije wijken

  17 april 2020

  Wat zijn de kansen voor jou als zzp’er, bouw- of installatiebedrijf als het gaat om een aardgasvrije Noord-Veluwe? De antwoorden zijn te horen in de korte webinars (online videotraining) die op 14, 21 en 28 april te volgen zijn. Tijdens deze webinars word je in een kwartier bijgepraat over de plannen van de gemeenten, hoor je wat de kansen voor jou als bedrijf zijn en heb je de mogelijkheid om vragen te stellen.

 • Maatregel leges voor evenementen vanwege coronacrisis

  16 april 2020

  Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat er geen leges betaald hoeven te worden voor evenementen die tot 1 juni 2020 zouden plaatsvinden. Deze maatregel wordt toegepast omdat deze evenementen vanwege de coronacrisis niet door kunnen gaan.

 • Wethouder Ben Engberts weer thuis na ziekenhuisopname

  16 april 2020

  Eerder deze week werd bekendgemaakt dat wethouder Engberts in het ziekenhuis is opgenomen in verband met het coronavirus. Inmiddels kunnen we melden dat de wethouder weer naar huis mag.

 • Echtpaar Grootkarzijn 65 jaar getrouwd

  15 april 2020

  Dinsdag 14 april 2020 was het echtpaar Grootkarzijn 65 jaar getrouwd. Meneer is geboren in Noordeinde maar woonde in Oldebroek. Ook mevrouw is Oldebroekse. Het echtpaar trouwde in 1955 in het oude gemeentehuis.

 • Wethouder Ben Engberts test positief op corona

  14 april 2020

  De afgelopen dagen is duidelijk geworden dat wethouder Ben Engberts (SGP) vorige week positief is getest op het coronavirus. De wethouder is opgenomen in het ziekenhuis.

 • Ogen en oren van de buurt

  14 april 2020

  Bericht van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Vergadering gemeenteraad april

  14 april 2020

  Voor donderdagavond 16 april staat een vergadering van de gemeenteraad van Oldebroek op het vergaderrooster. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus gaat deze vergadering niet door in de reguliere vorm in de raadszaal.

 • Burgemeester Tanja Haseloop ontvangt eerste exemplaar ‘Verzet en gezag’

  14 april 2020

  Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing heeft dinsdag 7 april het eerste exemplaar van het boek ‘Verzet en gezag; een geschiedenis van Oldebroek in de Tweede Wereldoorlog’ ontvangen. Ze kreeg het boek van de auteur de heer Gerard van Pijkeren.

 • OldebroekCoronahulp: Vraag en aanbod voor hulp

  14 april 2020

  Sinds de start van OldebroekCoronahulp op 30 maart 2020 zijn er al 23 hulpvragen binnengekomen. Ook hebben meer dan 70 vrijwilligers zich aangemeld om te helpen. OldebroekCoronahulp zorgt dat vraag en aanbod bij elkaar komen. Zo helpen we elkaar in deze lastige tijd.

 • Extra ondersteuning, tips en adviezen voor mantelzorgers

  09 april 2020

  Het is voor iedereen een lastige tijd. Maar bent u mantelzorger, dan loopt u waarschijnlijk tegen nog meer moeilijkheden aan. Dat weten we. Daarom willen wij u graag, ook in deze bijzondere tijd, zoveel mogelijk ondersteunen. Trek aan de bel en neem contact op met het Sociaal Team als u dit nodig heeft of met vragen zit. Wacht niet te lang, we denken graag met u mee!

 • Ouders, houd uw kinderen thuis

  07 april 2020

  Een persoonlijk bericht van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing richting de ouders van tieners in Oldebroek.

 • Minder inkomen door coronacrisis

  07 april 2020

  Heeft u minder inkomen door de coronacrisis? Of bent u zzp’er en worden opdrachten door de coronacrisis geannuleerd? Of werkt u als uitzendkracht of flexwerker en zit u nu onbetaald thuis?

 • Hulpmiddelencentrum failliet verklaard

  06 april 2020

  Afgelopen vrijdag, 3 april 2020, is het Hulpmiddelencentrum (HMC) failliet verklaard. Ongeveer 220 inwoners van de gemeente Oldebroek hebben een of meerdere hulpmiddelen van het HMC. Voor hen verandert er voorlopig niets.

 • 18 april 2020: Vlaggen voor de bevrijding van Oldebroek

  06 april 2020

  Zaterdag 18 april is het 75 jaar geleden dat Oldebroek is bevrijd. Een dag om, ondanks de huidige onzekere tijden, niet ongemerkt voorbij te laten gaan.

 • Eikenprocessierups komende periode weer actief

  06 april 2020

  Ondanks de coronamaatregelen wil iedereen af en toe een frisse neus halen. Gaat u naar buiten? Neem dan de maatregelen serieus. Naar verwachting is vanaf de maand april de eikenprocessierups weer actief en kunnen inwoners hiervan overlast ervaren. Rond deze periode verlaat de rups het ‘eistadium’ en gaat zich tot een rups ontwikkelen die veel brandharen heeft, waardoor de overlast kan ontstaan. De brandharen van de rups kunnen jeuk of bultjes op de huid of klachten die lijken op verkoudheid veroorzaken. De gemeente gaat, om de overlast te beperken, de bestrijding van de rups dit jaar op drie verschillende manieren doen.

 • Bewoners woonzorglocatie in Wezep blijven voorlopig binnen

  05 april 2020

  De VNOG, GGD, zorgorganisatie Careander en de gemeente Oldebroek hebben met elkaar afspraken gemaakt over woonzorglocatie Veldheem in Wezep. Aanleiding is een aantal bewoners van deze woonzorglocatie dat positief getest is op Covid-19, het coronavirus. Op de locatie Veldheem wonen 19 mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Zij wonen hier zoveel mogelijk zelfstandig.

 • Meldingen onveilig gedrag op straat

  03 april 2020

  Met elkaar doen we er alles aan om de gemeente Oldebroek zo veilig mogelijk te houden. Zeker ook in deze bijzondere tijd waarin we te maken hebben met het coronavirus. Politie en toezichthouders hebben daarin een belangrijke rol. Maar ook u als inwoner bent hierin heel belangrijk.

 • Maandag tot en met zaterdag 24 uur per dag laden en lossen levensmiddelenwinkels

  02 april 2020

  Het college van B&W van de gemeente Oldebroek heeft dinsdag 31 maart 2020 besloten de laad- en lostijden voor supermarkten en overige levensmiddelendetaillisten in de gemeente Oldebroek te verruimen. Dit betekent dat er vanaf vandaag van maandag tot en met zaterdag 24 uur per dag laad- en losactiviteiten voor deze partijen kunnen plaatsvinden.

 • Burgemeester Haseloop digitaal ingeschreven als inwoner van de gemeente Oldebroek

  01 april 2020

  Nu de verhuizing naar Oldebroek achter de rug is en ook de burgemeester zoveel mogelijk vanuit huis werkt, heeft zij zich samen met haar man Rolf online geregistreerd als inwoner van de gemeente Oldebroek.

 • Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april 2020

  01 april 2020

  Op dinsdag 31 maart 2020 heeft premier Rutte bekend gemaakt dat alle landelijke coronamaatregelen in ieder geval tot en met dinsdag 28 april worden verlengd.