Vooral meer ruimte voor kinderen en jongeren

Na de persconferentie van 21 april zijn er kleine wijzigingen ten opzicht van de eerdere maatregelen. Vooral voor kinderen en jongeren zijn er meer mogelijkheden. Hieronder een korte update over de mogelijkheden in Oldebroek.

Sporten voor kinderen en jongeren

De gemeente Oldebroek hoopt samen met sportverenigingen en -clubs, het jeugd- en jongerenwerk Nummer 13 en Goed Bezig tot een centraal aangeboden programma aan sport en spel-activiteiten voor kinderen en jongeren in onze gemeente te komen. Dit wordt in de komende dagen verder opgepakt en uitgewerkt. Meer nieuws volgt.

Scholen

We hebben gisteren ook gehoord dat kinderopvang en lagere scholen vanaf 11 mei weer van start mogen. Voor de lagere scholen geldt wel een aangepast programma, want niet iedereen mag tegelijk op school zijn. De scholen in de gemeente Oldebroek zijn druk doende om hun programma’s op te stellen en op elkaar af te stemmen. Dit wordt de komende periode allemaal verder uitgewerkt door de scholen. Zij hebben hierin veel eigen vrijheid. De gemeente Oldebroek houdt wel in beeld hoe de verschillende scholen een en ander gaan regelen. 

Noodopvang

De noodopvang voor kinderen waarvan de ouders in vitale beroepen werken en voor kinderen in kwetsbare situaties gaat in de maanden april en mei gewoon. Ook tijdens de vakantie. Meer informatie via de scholen en op de website van de gemeente Oldebroek.