Bescherm jezelf en anderen met een vaccinatie!

Jeugdigen uit de gemeente Oldebroek geboren in 2010 worden uitgenodigd om een vaccinatie tegen BMR/DTP te halen. Meisjes geboren in 2006 worden uitgenodigd een vaccinatie tegen HPV te halen. Zij krijgen een uitnodiging van het RIVM thuisgestuurd.

De gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD Noord- en Oost-Gelderland) voert de vaccinaties uit.

Herhalingsoproep

Meisjes, geboren in 2002 en 2003 die nog geen vaccinatie tegen HPV gehaald hebben, krijgen een herhalingsoproep om deze alsnog te kunnen halen. Ook jongeren die de vaccinatie tegen meningokokken ACWY nog niet gehaald hebben, krijgen een herhalingsoproep.

Waar en wanneer

De vaccinaties zijn op donderdag 3 oktober van 14.00 - 17.00 uur in MFC de Brinkhof, Mariënrade 3 in Wezep.

Waarom ook alweer?

Een vaccinatie beschermt je tegen ernstige en besmettelijke infectieziektes. Veel van deze ziektes kennen we nu bijna niet meer. Met een vaccinatie bescherm je niet alleen jezelf, maar ook anderen. Bijvoorbeeld ernstig zieken en baby’s die (nog) niet gevaccineerd kunnen worden. Zo zorgen we er samen voor dat infectieziekten geen kans krijgen in Nederland.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie over vaccineren? Betrouwbare informatie over vaccineren en de afzonderlijke vaccinaties vind je op www.rijksvaccinatieprogramma.nl.

Ook kun je elke werkdag tussen 8.00 en 12.00 uur bellen met de afdeling Jeugdgezondheid van de GGD via 088 443  31 00 (voor 4 - 18 jarigen).

Voor vragen over vaccinaties van kinderen van 0-4 jaar kun je terecht bij de Icare JGZ Oldebroek.

Vaccinatie gemist

Ben je nog geen 18 jaar, heb je een vaccinatie gemist en wil je die alsnog halen? Neem dan contact op met de GGD.