Mogelijk kunt u via onze website geen aanvraag indienen waar DigiD voor nodig is. Is de aanvraag niet gelukt? Neem dan contact met ons op via tel. 0525 63 82 00. Lees meer in het nieuwsbericht.

December 2019

 • Vuurwerkafval in je straat? Help mee met opruimen!

  31 december 2019

  Op die manier voorkom je dat er ongelukken gebeuren met vuurwerk dat niet is afgegaan. En je kunt er ook een leuk zakcentje mee verdienen.

 • Wat heeft de gemeenteraad besloten op 12 december?

  24 december 2019

  De gemeenteraad van Oldebroek heeft in zijn vergadering van 12 december 2019 verschillende besluiten genomen.

 • Samen voor sterk sportakkoord

  24 december 2019

  Eind november was in het clubhuis van voetbalvereniging VSCO ’61 de aftrapbijeenkomst voor het lokale sportakkoord in de gemeente Oldebroek. Onder leiding van sportformateur Kasper Doesborgh kregen diverse sportaanbieders te horen waar het lokale sportakkoord over gaat en wat de relatie is met het lokale preventieakkoord.

 • Wat u moet weten over het nieuwe snelle internet 5G

  24 december 2019

  Het snelle internet 5G wordt vanaf 2020 over ons land uitgerold, te beginnen bij de grote steden. Het 5G netwerk volgt het huidige 4G op. Dit netwerk is noodzakelijk om de enorme toename aan datagebruik door bedrijven en consumenten aan te kunnen.

 • Samen veilig het nieuwe jaar in

  24 december 2019

  De jaarwisseling komt dichterbij en de voorbereidingen zijn in volle gang om ook deze jaarwisseling succesvol en veilig te laten verlopen. Hiervoor is het belangrijk dat iedereen zich aan een aantal regels houdt.

 • Kappen van laan- en straatbomen in de gemeente Oldebroek

  24 december 2019

  In januari en februari 2020 kapt de gemeente Oldebroek een aantal laan- en straatbomen. Een gecertificeerd boomveiligheidscontroleur heeft aangegeven dat kappen bij een aantal bomen noodzakelijk is.

 • Nieuwjaarsreceptie gemeente Oldebroek: Kom in beweging!

  23 december 2019

  Wij nodigen u van harte uit om op woensdag 8 januari 2020 samen de start van het nieuwe jaar in te luiden. Wij kijken graag met u terug op het afgelopen jaar én vooruit naar het jaar dat voor ons ligt.

 • Opheffing Samenwerking Noord-Veluwe (SNV)

  17 december 2019

  De gemeenten op de Noord-Veluwe kiezen voor een nieuwe manier van samenwerken. De belangrijkste reden daarvoor is dat de inhoud van de samenwerking voortaan centraal staat.

 • Nieuwe Nederlander verwelkomd door burgemeester Tanja Haseloop-Amsing

  17 december 2019

  Eén inwoners van de gemeente Oldebroek kreeg op maandag 16 december 2019 officieel het Nederlandse staatsburgerschap. Tijdens de ceremonie in het gemeentehuis reikte burgemeester Tanja Haseloop-Amsing het ‘Koninklijk Besluit tot naturalisatie’ uit.

 • Regel uw cv-installatie in

  17 december 2019

  De meeste cv-installaties zijn niet goed ingeregeld en dat kost u onnodig veel gas en geld. Wist u dat u met het inregelen van uw cv al snel €100 bespaart? U kunt uw cv zelf inregelen of u kunt dit laten doen.

 • Ophaalservice takken en snoeihout

  17 december 2019

  U kunt uw takken en snoeihout gratis laten ophalen door de firma ABL. Dat kan tijdens de takkenroute die de gemeente acht keer per jaar organiseert. Op donderdag 19 december 2019 is de laatste ronde.

 • Afvalbakken afgesloten tijdens jaarwisseling

  17 december 2019

  Om vernieling tegen te gaan worden alle afvalbakken, hondenpoepbakken en glascontainers in de gemeente Oldebroek rond de jaarwisseling afgesloten.

 • Gemeenteraad Oldebroek unaniem in motie ‘Oldebroek voor de boeren’

  12 december 2019

  Zorgen over aangekondigde stikstofmaatregelen voor agrarische sector en leefbaarheid buitengebied

 • Raadsvergadering 12 december 2019 live volgen

  12 december 2019

  Op donderdag 12 december 2019 vergadert de gemeenteraad van Oldebroek. U kunt de uitzending live volgen via internet.

 • College Oldebroek bezoekt Fysio de Akker

  11 december 2019

  Wethouders van Oldebroek brachten dinsdag 10 december een werkbezoek aan Fysiotherapie de Akker in Wezep.

 • Witte Voetjes actie in Oldebroek

  10 december 2019

  In het kader van het ‘Donkere Dagen Offensief’ organiseerde de gemeente Oldebroek in samenwerking met politie eind november de Witte Voetjes actie. Tijdens deze actie bezochten de boa’s samen met politie, burgemeester Tanja Haseloop-Amsing en een aantal raadsleden de verschillende dorpen in de gemeente om te controleren of woningen en garages goed afgesloten waren.

 • 30 dagen geen alcohol: doe ook mee!

  10 december 2019

  Drinkt u weleens alcohol? En bent u benieuwd wat er gebeurt als u daar even mee stopt? Doe dan vanaf 1 januari 2020 mee aan IkPas. En ervaar zelf welke voordelen u dit oplevert!

 • Actief handhaven op verkeerd geparkeerde vrachtwagens

  10 december 2019

  We gaan handhaven op verkeerd geparkeerde vrachtwagens. Tot nu toe handhaafde de gemeente nog niet actief, omdat de vrachtwagenparkeervoorzieningen binnen onze gemeente nog niet klaar waren.

 • 18-jarigen ontvangen vanaf nu brochure

  10 december 2019

  Janiek Boeve uit Oldebroek werd vorige week 18 jaar! Hij ontving als eerste de brochure met daarin onderwerpen die vanaf vandaag anders voor hem zijn, zoals zijn zorgverzekering en studiefinanciering.

 • Onthulling bij het Cramerpad, een pad vol historie

  10 december 2019

  Op woensdag 4 december 2019 onthulden Jan Bredewout, voorzitter van de Klankbordgroep Wezep en wethouder Bob Bergkamp het bord bij het Cramerpad.

 • Omrin meest duurzame bedrijf van Nederland

  06 december 2019

  Omrin is gekozen tot meest duurzame bedrijf van Nederland. Dit is op donderdag 5 december 2019 bekendgemaakt door de vakjury van Stichting Nederland CO2 Neutraal. John Vernooij directeur van Omrin ontving de bokaal voor ‘Meest duurzame bedrijf van 2019’

 • Marktinformatiedag voor leveranciers van sanitaire voorzieningen

  04 december 2019

  Voor geïnteresseerde potentiële leveranciers van sanitaire voorzieningen, wordt een marktinformatiedag gehouden op het gemeentekantoor van de gemeente Heerde op vrijdag 13 december 2019.

 • Zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

  03 december 2019

  Heeft u een laag inkomen? Dan heeft de gemeente Oldebroek voor u een collectieve zorgverzekering. Als u deze verzekering afsluit, krijgt u korting op de verzekeringspremie. Ook komt u mogelijk in aanmerking voor extra vergoedingen.

 • Uitvoering plan Hart van Oosterwolde een stap dichterbij

  03 december 2019

  Het Multifunctioneel Centrum (MFC) op sportpark De Heughte in Oosterwolde komt steeds een stap dichterbij. Na het positieve besluit van de gemeenteraad (11 juli 2019) starten we samen met de initiatiefnemers Hart van Oosterwolde, Stichting de Heerdt en Prins Bouw met de voorbereidingen om het plan Hart van Oosterwolde uit te voeren. De verenigingen betrekken we hier natuurlijk bij.

 • Goed Bezig Oldebroek organiseert schaatslessen bij Flevonice

  03 december 2019

  In januari 2020 organiseert Goed Bezig Oldebroek op vier woensdagmiddagen weer schaatslessen bij Flevonice in Biddinghuizen. Kinderen uit groep 4 tot en met 8 kunnen zich hiervoor nog tot vrijdag 13 december inschrijven.

 • Geen WhatsApp op 6 en 7 december

  03 december 2019

  Op vrijdag 6 december en zaterdag 7 december 2019 is de gemeente Oldebroek niet bereikbaar via Whatsapp. Er worden op die dagen onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Onze excuses voor het ongemak.

 • Afvalcontainer en vorst

  03 december 2019

  Wanneer het vriest kunnen problemen ontstaan bij het legen van de containers doordat het afval vastvriest. Deze overlast doet zich met name voor bij de gft-container.

 • Commissievergadering 2 december 2019 live te volgen

  02 december 2019

  Op maandag 2 december 2019 wordt de vergadering van de raadscommissie Ruimtegebruik en Leefomgeving van 27 november 2019 voortgezet. De vergadering kunt u live volgen via internet.

 • Maurits van de Geijn verruilt Oldebroek voor gemeente Renkum

  02 december 2019

  Gemeentesecretaris Maurits van de Geijn gaat de gemeente Oldebroek verlaten voor een zelfde functie in de gemeente Renkum. Na 5,5 jaar Oldebroek (waarvan 4 jaar als gemeentesecretaris) start hij medio februari 2020 in de gemeente waar hij is opgegroeid.