Nieuwe Nederlander verwelkomd door burgemeester Tanja Haseloop-Amsing

Eén inwoners van de gemeente Oldebroek kreeg op maandag 16 december 2019 officieel het Nederlandse staatsburgerschap. Tijdens de ceremonie in het gemeentehuis reikte burgemeester Tanja Haseloop-Amsing het ‘Koninklijk Besluit tot naturalisatie’ uit.

Burgemeester Haseloop verwelkomde mevrouw Zahra Karim Rezai en haar dochter in de B&W Kamer van het gemeentehuis. Onder het genot van een kop koffie stelden de aanwezigen zich aan elkaar voor en sprak burgemeester Haseloop mevrouw Zahra Karim Rezai toe. Na een gesprek over rechten en plichten die aan het Nederlanderschap verbonden zijn, legde mevrouw Zahra Karim Rezai de verplichte verklaring van verbondenheid af.

De naturalisatie is een officiële bijeenkomst waarin de burgemeester aan nieuwe Nederlanders het bewijs van verkrijging van de Nederlandse nationaliteit mag uitreiken.

Om voor naturalisatie in aanmerking te komen moet je 5 jaar in Nederland wonen of 3 jaar gehuwd zijn met een Nederlandse partner, ingeburgerd zijn en dit kunnen aantonen met het inburgerings-diploma of een gelijkwaardig diploma waaruit blijkt dat je de Nederlandse taal beheerst. Ook mag je de afgelopen 5 jaar geen zware gevangenisstraf of een hoge boete hebben gehad.

Naturalisatie