Oldebroek ondertekent convenant met Glasvezel buitenaf voor glasvezel in buitengebied

Begin februari is de campagne Glasvezel buitenaf in Veluwe Noord – Kampen Zuid gestart. Inwoners van het buitengebied van Oldebroek, Elburg en delen van de gemeenten Kampen, Hattem en Heerde kunnen een glasvezelabonnement afsluiten.

Als 50% van de 3200 inwoners dit vóór 16 april doet, gaat de aanleg van het glasvezelnetwerk door. Met het zetten van de handtekeningen vandaag door burgemeester Hoogendoorn van gemeente Oldebroek, en Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf onder een convenant staat er niets meer in de weg. Snel internet is dichtbij!

Beide partijen zijn blij met de ondertekening van het convenant. Met deze overeenkomst is alles vooraf goed geregeld en als de 50% wordt gehaald kan er snel gestart worden met de daadwerkelijke aanleg. Burgemeester Hoogendoorn: “Voor de leefbaarheid van het buitengebied is glasvezel van groot belang. Scholieren hebben internet nodig voor hun schoolopdrachten, agrarische ondernemers voor hun bedrijfsvoering, enzovoort. Daarom ben ik ontzettend blij dat met ‘Glasvezel buitenaf’ deze wens werkelijkheid kan worden. Het is een eenmalige kans. Dus is mijn advies: grijp die kans.”

Aanbod

Alle inwoners krijgen hetzelfde aanbod: keuze uit 5 dienstaanbieders voor een passend glasvezelabonnement en een vastrechtvergoeding van € 1600,- bij eenmalige afkoop of  € 12,50 per maand. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel betalen de werkelijke aansluitkosten van minimaal € 995,- extra.

Vraag glasvezel buitengebied groot

Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de reeds afgeronde campagnes van Glasvezel buitenaf. Eerder werden glasvezelcampagnes in oosten, westen en midden van het land succesvol afgerond, bijvoorbeeld in Salland, Kop van Overijssel en delen van de Veluwe.

Meer informatie over de campagne is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.

Uitgelicht