Echtpaar Verkleij uit Wezep 65 jaar getrouwd

Wethouder Liesbeth Vos - van de Weg bezocht op vrijdag 15 februari 2019 het echtpaar Verkleij uit Wezep. Op zondag 17 februari is het 65 jaar geleden dat Wilhelmus Hubertus Verkleij (89 jaar) & Mathilda Wilhelmina Bar (85 jaar) elkaar het jawoord gaven in Gouda. Dit wordt gevierd met alle kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Echte liefde

Het echtpaar Verkleij leerde elkaar 67 jaar geleden kennen op vakantie in Apeldoorn. Mevrouw Verkleij kwam uit Hengelo. Meneer Verkleij was op vakantie met broers en vrienden uit Haasdrecht. Ze hebben twee jaar lang op afstand verkering gehad en bezochten elkaar om de 14 dagen met de trein. Het bleek echte liefde want na die twee jaar trouwden ze en verhuisden ze samen naar Gouda. In Gouda werden hun twee kinderen geboren, een zoon en een dochter. De zoon woont in Wezep en de dochter in Maastricht. Inmiddels is de familie uitgebreid met vier kleinkinderen (Marieke, Bas, Tom en Nils) en vier achterkleinkinderen (Flora, Flint, Ruben en Saar).

Wezep

Werk en vrienden brachten meneer en mevrouw naar Wezep. Sinds vier jaar woont het echtpaar in het appartementencomplex bij de Turfhorst in Wezep. Daarvoor woonden ze 41 jaar aan het Hegenbos. “Met veel plezier,” vertelt mevrouw Verkleij. “We hebben het erg naar onze zin in Wezep. We hebben hier veel sociale contacten. Ik ga graag bridgen en mijn man houdt van computeren en klaverjassen.”

echtpaar Verkleij