Februari 2020

 • Geannuleerd - Gratis compost voor uw tuin als bedankje voor uw GFT

  28 februari 2020

  Inwoners van de gemeente Oldebroek kunnen zaterdag 28 maart 2020 gratis compost ophalen. Met deze actie bedankt de gemeente u voor het inleveren van groente, fruit en tuinafval (GFT).

 • Informatie over uitbraak coronavirus

  27 februari 2020

  In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus. Wereldwijd worden maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

 • Cliënten Pro Juventus houden eigen behandelaar

  25 februari 2020

  Jeugdigen in de regio Noord-Veluwe die ambulante specialistische hulp krijgen van jeugd-ggz aanbieder Pro Juventus, krijgen de mogelijkheid om hun behandeling bij dezelfde behandelaar en zonder wachttijden voort te zetten. Deze mogelijkheid ontstaat doordat Inter-psy bereid is behandelaars en cliënten van Pro Juventus over te nemen. Pro Juventus kampte al enige tijd met financiële problemen en beëindigt zijn werkzaamheden per 1 maart 2020.

 • Waar besluit de gemeenteraad op donderdag 5 maart over?

  25 februari 2020

  Donderdag 5 maart 2020 begint om 19.30 uur de openbare vergadering van de gemeenteraad van Oldebroek. De vergadering vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Oldebroek. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

 • Training Omgaan met dementie

  25 februari 2020

  Heeft u in uw dagelijks leven te maken met mensen met dementie? Wilt u weten hoe u hier goed mee om kunt gaan? Neem dan kosteloos deel aan de training Omgaan met dementie.

 • Woonlastenstijging in Oldebroek 9.7%, geen 22,6%

  24 februari 2020

  In diverse mediaberichten van 21 februari 2020 staat dat gezinnen in de gemeente Oldebroek de grootste lastenstijging van Oost-Nederland krijgen te verwerken. Dit beeld is niet juist.

 • Inwoners op excursie naar afvalverwerker Omrin

  24 februari 2020

  Op woensdag 19 februari 2020 heeft een groep inwoners deelgenomen aan een busexcursie naar Omrin in Heerenveen. Deze afvalverwerker verwerkt het afval van 33 gemeenten, waaronder het huishoudelijke restafval van de inwoners van de gemeente Oldebroek.

 • Koninklijke onderscheiding voor de heer Evink

  21 februari 2020

  Op vrijdag 21 februari 2020 heeft burgemeester Tanja Haseloop-Amsing van de gemeente Oldebroek een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Evink uit Oosterwolde (gld). Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Stichting Adullam voor Gehandicaptenzorg in Barneveld. De heer Evink is door deze organisatie voorgedragen voor een lintje vanwege zijn grote verdiensten voor deze organisatie.

 • Streekarchivariaat Oldebroek gesloten op donderdag 20 februari 2020

  19 februari 2020

  Donderdag 20 februari 2020 is het Streekarchivariaat in het gemeentehuis van Oldebroek gesloten.

 • Agrariërs voor de klas over gevaar zwerfafval voor koeien

  18 februari 2020

  Op donderdag 13 februari 2020 was de aftrap van de voorlichtingscampagne ‘Koeien houden niet van blik en afval’. De agrariërs Gerrit van ’t Hof, Wim Fikse en Henk Magré waren met wethouder Liesbeth Vos-van de Weg en Ina Martens-Koele, directeur van de Timotheüsschool bij groep 7 en 8 van de Timotheüsschool in Oldebroek.

 • Doe ook mee met NLdoet!

  18 februari 2020

  Het Oranje Fonds organiseert op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart 2020, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Ook in de gemeente Oldebroek zijn er tijdens NLdoet weer veel vrijwilligersklussen.

 • Burgemeester Haseloop reikt eerste gratis exemplaar Oorlogswinter uit

  18 februari 2020

  Dit jaar herdenken en vieren we 75 jaar vrijheid. Daarom kunnen leerlingen van groep 8 het boek Oorlogswinter van Jan Terlouw gratis ophalen in de bibliotheek. Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing reikte op 10 februari 2020 het eerste boek uit aan Lisa van Werven uit groep 8 van de Looschool. Ook in de gemeente Hattem werd op dat moment door waarnemend burgemeester Toon van Asseldonk een eerste exemplaar van het spannende jeugdboek uitgereikt.

 • Jesse Mulder zamelt meer dan duizend mobieltjes in voor Stichting Opkikker

  18 februari 2020

  Jesse Mulder uit Oldebroek heeft zaterdag 8 februari tijdens een actie in Friesland zeker duizend oude mobiele telefoons ingezameld. Jesse deed dit op uitnodiging van de Lionsclub, die hem wil helpen om zijn doel van 50.000 ingezamelde telefoons te behalen.

 • 40 dagen geen alcohol, ga de uitdaging aan

  18 februari 2020

  De IkPas actie van januari is afgelopen. Duizenden mensen hebben meegedaan en een maand geen druppel gedronken. Niet meegedaan? Grijp dan alsnog uw kans! Op 26 februari begint namelijk de 40 dagen actie.

 • Ook zonder uitgebreid of actueel CV kans op een baan

  18 februari 2020

  Op donderdag 12 maart organiseren de gemeenten Hattem en Oldebroek samen met UWV een Meet & Greet voor bedrijven in de regio en werkzoekenden. Zo’n 20 bedrijven presenteren zich met baanmogelijkheden en actuele vacatures.

 • Beleidsnota lokale aanpak stikstof Oldebroek

  14 februari 2020

  De gemeente Oldebroek komt met een lokale beleidsnota over de aanpak van stikstof. Dit was nodig nadat de Raad van State in mei 2019 oordeelde dat de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) niet meer gebruikt mag worden. Sinds deze uitspraak beoordeelt de gemeente Oldebroek steeds per zaak wat er moet gebeuren. Er wordt daarbij onderscheid gemaakt tussen kleine en grote (bouw)plannen en projecten.

 • Agrariërs voor de klas over gevaar zwerfafval voor koeien

  14 februari 2020

  Op donderdag 13 februari 2020 vond de aftrap plaats van de voorlichtingscampagne ‘Koeien houden niet van blik en afval’. De agrariërs Gerrit van ’t Hof, Wim Fikse en Henk Magré waren met wethouder Liesbeth Vos-van de Weg en Ina Martens-Koele, directeur van de Timotheüsschool, bij groep 7 en 8 van de Timotheüsschool in Oldebroek.

 • Commissievergadering 12 februari 2020 live te volgen

  12 februari 2020

  Op woensdag 12 februari 2020 vergadert de raadscommissie Ruimtegebruik en Leefomgeving. De vergadering kunt u live volgen via internet.

 • Burgemeester Haseloop reikt eerste gratis exemplaar Oorlogswinter uit

  11 februari 2020

  Dit jaar herdenken en vieren we 75 jaar vrijheid. Daarom kunnen leerlingen van groep 8 het boek Oorlogswinter van Jan Terlouw gratis ophalen in de bibliotheek. Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing reikte op 10 februari het eerste boek uit aan Lisa van Werven uit groep 8 van de Looschool. Ook in de gemeente Hattem werd op dat moment door waarnemend burgemeester Toon van Asseldonk een eerste exemplaar van het spannende jeugdboek uitgereikt.

 • Informatieavond over inbraak en veiligheid

  11 februari 2020

  Dinsdag 3 maart organiseert de politie in samenwerking met de gemeente Oldebroek een informatieve en interactieve avond die in het teken staat van de (on)veiligheid in de gemeente Oldebroek. U bent van harte welkom!

 • Wijkagent Han Moes: “Onbegrepen gedrag komen wij vaak tegen”

  11 februari 2020

  Al twaalf jaar werkt hij bij de politie en de laatste drie jaar als wijkagent in Wezep, gemeente Oldebroek. Han Moes (38 jaar) heeft een achtergrond in de verpleegkunde. Hij is gewend om te werken met mensen die ‘anders zijn’, denk aan een lichamelijke handicap of psychische problemen. “Als we geconfronteerd worden met verward gedrag zijn er twee sporen mogelijk: hulpverlening of strafrecht.”

 • Excursie naar afvalverwerker Omrin

  11 februari 2020

  Op woensdag 19 februari 2020 kunt u met een geheel verzorgde busexcursie naar afvalverwerker Omrin in Heerenveen. Omrin verwerkt het afval van onder andere de inwoners van onze gemeente.

 • Denk mee over onze openbare ruimte

  11 februari 2020

  Wat kan er beter, anders of meer samen in het onderhoud van de openbare ruimte? Deze vraag stellen we graag aan onze inwoners. Eerder maakten we bekend dat we daarom op zaterdag 15 februari 2020 op de markt in Oldebroek zouden staan, maar vanwege het verwachte slechte weer wordt deze datum verplaatst naar een later moment. Zaterdag 7 maart 2020 staan we in Wezep. Loopt u ook even binnen in onze tent?

 • Wat heeft de gemeenteraad besloten op 30 januari?

  11 februari 2020

  De gemeenteraad van Oldebroek heeft in zijn vergadering van 30 januari 2020 verschillende besluiten genomen.

 • Nestkastjes voor bestrijding eikenprocessierups

  10 februari 2020

  Heeft u ze al gezien? Nestkasten voor de koolmees en pimpelmees aan de Vierhuizenweg in Oldebroek. We plaatsen deze nestkasten om overlast van de eikenprocessierups dit jaar flink te verkleinen. Wethouder Bob Bergkamp droeg vandaag zijn steentje bij en hing zelf een nestkastje op aan de Vierhuizenweg in Oldebroek.

 • Oldebroekse erepenning voor sportvrijwilliger Sieto van der Scheer

  07 februari 2020

  Sieto van der Scheer uit Hattemerbroek, vrijwilliger van Hippisch Hattem, ontving vrijdagavond 7 februari 2020 een erepenning van de gemeente Oldebroek.

 • Succesvolle uitdeeldag voor Oldebroek in het Groen

  07 februari 2020

  Vrijdag 7 februari was de uitdeeldag voor planten en bomen in Oosterwolde. Inwoners die zich hadden aangemeld voor het project Oldebroek in het Groen konden die dag hun beplanting ophalen.

 • Convenant inzake beheer en toezicht locatie 'Heidehoek' ondertekend

  07 februari 2020

  Op 28 januari 2020 heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten om het ontwerpbestemmingsplan 'Buitengebied Heidehoek' vast te stellen.

 • Adviesrapport Verkenners Kop van de Veluwe

  05 februari 2020

  In opdracht van de provincie Gelderland is een verkenning uitgevoerd naar de regionale opgaven voor de gemeenten op de Kop van de Veluwe; Elburg, Hattem, Heerde, Nunspeet en Oldebroek. Het onderzoek heeft geleid tot een adviesrapport wat inmiddels is aangeboden aan de gemeentebesturen.

 • Vergaderingen raadscommissies februari 2020

  04 februari 2020

  De raadscommissies bereiden de besluiten van de gemeenteraad voor. Dit doen zij door de voorstellen van het college van B&W aan de raad te beoordelen en informatie te vragen. U bent van harte welkom om de openbare vergaderingen op 12 en 13 februari 2020 bij te wonen in het gemeentehuis.

 • Uitnodiging slotstuk Sportakkoord Oldebroek

  04 februari 2020

  ‘There is no i in team.’ Deze uitspraak stond eind oktober 2019 bovenaan de uitnodiging om deel te nemen aan de startbijeenkomst van het lokale sportakkoord. Dit sportakkoord is een belangrijk onderdeel van het preventie & sportakkoord Gezond Oldebroek. Het was onze oproep aan u om deel te nemen en de invulling van het akkoord vooral samen te doen.

 • Heeft u de vragenlijst over de gemeente al ingevuld?

  04 februari 2020

  Uw mening is belangrijk. Wat vindt u van de voorzieningen van de gemeente? Hoe wordt het groen in uw buurt onderhouden? En loopt u in uw dagelijks leven ergens tegenaan?

 • Aqua Party bij zwembad De Veldkamp

  04 februari 2020

  Op woensdag 26 februari 2020 organiseert Goed Bezig een Aqua Party bij zwembad De Veldkamp.

 • Mogelijke zorgovername Pro Juventus

  03 februari 2020

  Momenteel zijn er ontwikkelingen bij jeugdzorgaanbieder Pro Juventus, waarover wij u graag informeren. Pro Juventus is een middelgrote GGZ zorgaanbieder, die onder andere in Wezep is gevestigd. Het bestuur van Pro Juventus is op zoek naar een partij die de cliënten met behandelaars van deze zorginstelling wil overnemen. Dit geldt voor alle locaties; dus ook die in Wezep.