Geannuleerd - Gratis compost voor uw tuin als bedankje voor uw GFT

Inwoners van de gemeente Oldebroek kunnen zaterdag 28 maart 2020 gratis compost ophalen. Met deze actie bedankt de gemeente u voor het inleveren van groente, fruit en tuinafval (GFT).

Afhalen van het compost kan op 28 maart van 09.00 tot 12.00 uur. Per persoon zijn er twee zakken compost van 40 liter beschikbaar. Kom op tijd, want op is op. U kunt terecht op de volgende locaties:

  • Gemeentewerf, Ampèrestraat 13 in Wezep
  • Parkeerplaats gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek

Natuurlijke balans

Compost is perfect voor het gebruik in de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is het geschikt voor alle tuinplanten.

Scheiden van GFT goed voor milieu en portemonnee

Van het GFT wordt compost en groene stroom gemaakt. De compost gaat naar de land- en tuinbouw of wordt in de vorm van potgrond weer gebruikt. Bijna duizend woningen kunnen al een heel jaar van stroom worden voorzien dankzij het GFT-afval van de Noord-Veluwe.

Wat mag in de groene container?

We zijn al op de goede weg met het scheiden van GFT. Maar het kan nog beter. Daarom nog even op een rijtje wat er in de groene container mag: loof, schillen, resten van aardappelen, groente en fruit, etensresten, ook vis en vlees, eierschalen en doppen van pinda's en noten, snijbloemen en kamerplanten, koffiedik en -filters, theezakjes en theebladeren, stro en mest van kleine huisdieren, kattenbakvulling met milieukeur, gras en bladeren, klein snoeiafval, onkruid en tuinplanten (geen zand).