Koninklijke onderscheiding voor de heer Evink

Op vrijdag 21 februari 2020 heeft burgemeester Tanja Haseloop-Amsing van de gemeente Oldebroek een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Evink uit Oosterwolde (gld). Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Stichting Adullam voor Gehandicaptenzorg in Barneveld. De heer Evink is door deze organisatie voorgedragen voor een lintje vanwege zijn grote verdiensten voor deze organisatie.

Burgemeester Haseloop sprak hem toe: “U, meneer Evink, heeft zich gedurende vele jaren en voor een groot aantal verschillende organisaties ingezet. Vaak wel meer dan dertig jaar! U deed dit gedreven, nauwgezet en op een zeer verantwoordelijke manier. Daarom is deze Koninklijke onderscheiding u van harte gegund.”

In het bijzonder zette de heer Evink zich gedurende ruim dertig jaar in voor het bestuur, de bestuurscommissies en de raad van toezicht van Stichting Adullam. Hij is begonnen als pionier en heeft meegewerkt aan de opbouw van een stabiele organisatie. Daarnaast was hij dertig jaar voorzitter van de contactdagen van de stichting. Tijdens de contactdagen komen cliënten met een verstandelijke beperking bij elkaar, samen met hun eigen en andere ouders/vertegenwoordigers. Deze dagen worden met grote regelmaat in het hele land georganiseerd.

Naast zijn werkzaamheden voor stichting Adullam heeft de heer Evink zich onder andere ook vele jaren ingezet voor de Oud Gereformeerde Gemeente in Kampen, als voorzitter van het College van Advies van de landelijke Stichting ter bevordering van de Staatkundig Gereformeerde beginselen en voor het bestuur van de Stichting Gemoedsbezwaren tegen verzekering.

Meneer Evink