Oldebroekse erepenning voor sportvrijwilliger Sieto van der Scheer

Sieto van der Scheer uit Hattemerbroek, vrijwilliger van Hippisch Hattem, ontving vrijdagavond 7 februari 2020 een erepenning van de gemeente Oldebroek.

Tijdens de jaarlijkse sportverkiezingsavond reikte burgemeester Tanja Haseloop-Amsing de erepenning, namens het college van de gemeente Oldebroek, aan hem uit. De gemeente reikt de erepenning uit aan personen en organisaties die zich gedurende lange tijd op bijzondere wijze inzetten voor de plaatselijke gemeenschap.

Stichting Sportverkiezing gemeente Oldebroek

Traditioneel zet Stichting Sportverkiezing gemeente Oldebroek jaarlijks de lokale sportwereld in het zonnetje. Naast prijzen voor individuele sporters en sportploegen kunnen sportverenigingen ook kandidaten voordragen als sportvrijwilliger van het jaar. De titel sportvrijwilliger van het jaar 2019 ging dit keer naar Sieto van der Scheer. Paardensportvereniging Hippisch Hattem heeft hem voorgedragen omdat hij zich al vele jaren enorm inzet voor de club.

Erepenning

Sinds 2014 krijgt de clubman of clubvrouw van het jaar ook de erepenning van de gemeente Oldebroek. Burgemeester Tanja Haseloop: “Het college is blij met de voordracht van Sieto van der Scheer. Sieto is de allesweter en constante factor van Hippisch Hattem. Hij is de facilitair deskundige en zorgt voor het onderhoud van de manege. Ook is Sieto de spil bij de organisatie van de jaarlijkse concoursen en de Molecaten Cross. Deze Hattemerbroeker verzet bergen werk uit liefde voor de paardensport, maar is vooral een verbinder die altijd op zoek is naar oplossingen. Sieto is het geweten en het hart van Hippisch Hattem. De gemeente Oldebroek is trots op Sieto en vrijwilligers die zich op deze manier inzetten voor hun vereniging. Hij is een groot voorbeeld als verenigingsman en vrijwilliger. De erepenning heeft hij dubbel en dwars verdiend.”