Mantelzorger? Onze mantelzorgcoach biedt u een steuntje in de rug

Mantelzorgers zorgen voor een naaste die zich niet alleen kan redden. Maar ben je als moeder ook mantelzorger? Anja weet inmiddels dat dit wel zo is. Ze kwam er achter dat de zorg voor haar zoon meer vraagt dan de gemiddelde zorg voor kinderen. Het is dan fijn om extra ondersteuning te krijgen. Bijvoorbeeld van een mantelzorgcoach.

Anja: “De zorg voor mijn kind is wel erg zwaar, soms slopend. Maar het is mijn kind, dus doe ik dat gewoon. Toen onze zoon naar de middelbare school ging, was er thuis weinig van ons lieve, vrolijke kind over. Boze buien, niet willen eten, niet kunnen slapen, moeite om uit bed te komen en geen huiswerk maken. Uit een test bleek dat hij autisme heeft. Hij kreeg extra begeleiding op school, maar helaas werd dit weg bezuinigd. Het ging steeds minder goed op school en ik merkte dat we contact verloren met onze zoon. Als ik naar mijn werk wilde gaan, vroeg mijn kind veel om hulp. Daardoor raakte ik gestrest. Wanneer ik op mijn werk was, was ik met mijn hoofd thuis: Lukt het allemaal wel?"

"Uiteindelijk werd de overstap naar speciaal onderwijs gemaakt. Inmiddels had ik zoveel vragen, was zo moe van al het denken, regelen, gesprekken voeren, constant scherp zijn, aangepast eten maken. De zorg voor mijn kind vroeg zoveel van me. Dat dit meer is dan de gemiddelde zorg voor kinderen, realiseerde ik pas nadat ik een op lotgenoten-koffieochtend was geweest. Dat hielp me om te erkennen dat er veel van me gevraagd werd en dat ik ook tijd voor mezelf nodig had om het vol te kunnen houden!”

Mantelzorgcoaches

Heeft u als mantelzorger behoefte aan een steuntje in de rug? Dan zijn de mantelzorgcoaches er voor u. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.oldebroek.nl/mantelzorgcoach of bel met het Sociaal Team via 0525 63 82 00.

Het Sociaal Team

Heeft u vragen of wilt u advies? De medewerkers van het Sociaal Team helpen u graag. Naast De Brinkhof in Wezep kunt ook terecht bij het Sociaal Team in Oldebroek. Op woensdagen zijn wij ’s avonds aanwezig. Kijk voor de openingstijden in het colofon van dit Gemeentenieuws of op www.oldebroek.nl/sociaalteam.

Logo Sociaal Team