Verbouwing Erica Terpstrahal officieel van start

Na jaren van voorbereiding zijn vorige week de werkzaamheden voor de verbouwing van de Erica Terpstrahal gestart.

Op dinsdag 21 januari tekenden de vier aannemers en de gemeente de overeenkomsten voor dit bouwproject. Daarna verrichtte wethouder Bob Bergkamp de officiële starthandeling voor fase 1 van dit project: de aanleg van de kunstgras korfbalvelden.

De verbouwing van de Erica Terpstrahal is nodig voor de verhuizing van korfbalvereniging Rood-Wit. Eind maart moet het kunstgrasgedeelte klaar zijn. Begin april gaat korfbalvereniging Rood-Wit dan alvast trainen op de nieuwe velden. De wedstrijden speelt Rood-Wit komend seizoen nog op De Brink, omdat de Erica Terpstrahal op 1 april dicht gaat voor de verbouwing. Kleedkamers en kantine zijn dan niet beschikbaar. Ook start dan de aanleg van het parkeerterrein. De werkzaamheden duren tot eind oktober. Rond 1 november moet alles klaar zijn en kan Rood-Wit definitief verhuizen.

Verbouwen en uitbreiden

In 2010 ontstond het plan om korfbalvereniging Rood-Wit te verhuizen naar de locatie Erica Terpstrahal. Daar was een sporthal en een sportveld, de ideale combinatie voor een korfbalvereniging. De gemeente werd in 2015 eigenaar van deze sportvoorzieningen. De aankoop gaf de aanzet tot het huidige plan om het complex te verbouwen en uit te breiden. Ook maakte het de weg vrij voor definitieve verhuizing van Rood-Wit. Verbouw en uitbreiding is nodig, omdat de hal nog niet voldoet aan alle eisen voor het bewegingsonderwijs. Ook is er te weinig opslag- en kleedruimte. De verhuizing van Rood-Wit vraagt verder om een grotere kantine met keuken. De hal krijgt een nieuwe sportvloer, er komen nieuwe installaties en het huidige natuurgrasveld maakt plaats voor drie kunstgras korfbalvelden voor Rood-Wit. Ook het Agnieten College gaat van deze velden gebruikmaken. Tot slot krijgt het complex een openbaar trapveldje en nieuw parkeerterrein met een nieuwe hoofdingang aan de Ampèrestraat.

Meer gebruikers

De Erica Terpstrahal heeft na de verbouwing dezelfde faciliteiten als de Kamphal. Naast Rood-Wit en het Agnieten College zijn er nog meer gebruikers van deze sporthal, bijvoorbeeld basisscholen De Uilenhorst en De Schaapskooi, majorettevereniging Majofique, volleybalvereniging VZK en Talenten Regio Zwolle (volleybal). Op termijn gaat ook het nieuw te bouwen IKC Noord gebruikmaken van deze sporthal.