Voorzorgsmaatregelen beveiligingslek Citrix

Zoals u ongetwijfeld in het nieuws heeft gezien is er veel te doen om het beveiligingslek in Citrix. Ook de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek maken gebruik van dit systeem. De drie gemeenten hebben uit voorzorg deze Citrix server afgesloten op vrijdag 17 januari 2020.

Dat betekent het volgende voor u als inwoner:

  • U kunt mogelijk geen aanvragen doen waar DigiD voor nodig is; dit geldt met name voor het aanvragen van omgevingsvergunningen via het Omgevingsloket Online (OLO), aanvragen voor burgerzaken werken wel.
  • U kunt geen Cryptshare gebruiken om te mailen naar de gemeente.

Op vrijdag 24 januari 2020 hoopt Citrix een update van het systeem te kunnen leveren. De drie gemeenten zullen het zo spoedig mogelijk daarna implementeren, waarna de dienstverlening weer normaal kan functioneren.

Citrix levert updates voor verschillende versies van hun systeem op verschillende dagen. Daarom zijn er gemeenten die al eerder een update hebben. De update voor de versie van Citrix die de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek gebruiken is op 24 januari 2020 beschikbaar.

Wij rekenen op uw begrip voor deze ingrijpende maatregel.

Mail naar raadsleden

Veel raadsleden kunnen geen mail meer ontvangen of versturen via hun gemeentelijke e-mail account, behalve wanneer ze naar het gemeentehuis gaan. Dit betekent dat u waarschijnlijk wat langer moet wachten op een reactie wanneer u naar een raadslid heeft gemaild.