Echtpaar Boerman-Wolff is 70 jaar getrouwd

Zondag 7 juli 2019 was voor Gerrit Boerman (92) en Jantje Wolff (90) uit Wezep een heel bijzondere dag: ze vierden hun platina huwelijk: maar liefst 70 jaar zijn ze getrouwd. Vandaag, maandag 8 juli 2019, kwam waarnemend burgemeester Janneke Snijder - Hazelhoff het paar thuis feliciteren. Het was dubbel feest, want meneer Boerman mag vandaag ook 92 kaarsjes uitblazen.

Meneer Boerman komt oorspronkelijk uit Kampen, mevrouw Boerman-Wolff woont haar hele leven al in Wezep. Tijdens de diensttijd van meneer Boerman in Wezep leerden ze elkaar kennen. Ze kregen samen vijf zoons. Inmiddels hebben ze ook elf kleinkinderen en twaalf achterkleinkinderen. De familie komt op 27 juli bij elkaar in Epe om het jubileum samen te vieren.

Meneer Boerman

Meneer Boerman heeft bij diverse bedrijven gewerkt. Veel lichamelijk zwaar werk, zoals magazijn- en lopende bandwerk. In zijn vrije tijd zat hij ook niet stil. Hij heeft een aantal jaren gevoetbald bij WHC. Als vogelliefhebber had hij eerst kanaries. Daarna hield hij postduiven. Dat heeft hij tot zijn 80e gedaan.
Nu is meneer Boerman veel voor de buis te vinden: hij kijkt veel sport, zoals voetbal en tennis. Daarnaast programma’s als Nieuwsuur, Pauw en Jinek.

Mevrouw Boerman

Voordat ze trouwde, heeft mevrouw Boerman bij diverse bedrijven in de huishouding gewerkt. Daarna was ze druk met de zorg voor haar gezin. Al maakte ze graag tijd voor anderen. Als een familielid ging verhuizen, kwam zij behangen. Ze was ook erg goed in naaien en ze deed dit met plezier. Dit werd bekend in de regio en haar werd regelmatig gevraagd om kleding te naaien voor kinderen uit de omgeving. Ze vroeg dan alleen geld voor de gemaakte kosten.

Zelfstandig

In 2017 ruilde het paar hun eengezinswoning in voor hun huidige gelijkvloerse woning. Maar ze doen alles in huis zelfstandig. Koken doet meneer Boerman met veel plezier. Mevrouw Boerman stoft en poetst graag en ze maakt ondanks haar hoge leeftijd nog steeds zelf hun woning schoon.

Echtpaar Boerman-Wolff 70 jaar getrouwd