Wij durven te delen op Wezeps Waanzinnige Woensdag

Vorige week werd de publiekscampagne Wij Durven te Delen weer onder de aandacht gebracht tijdens Wezeps Waanzinnige Woensdag-markt. Medewerkers van de gemeente en het CJG gingen in gesprek met inwoners. Want durven zij hun zorgen te delen?

Op de markt werden ter promotie beachballsetjes uitgedeeld. Bezoekers, vooral jonge gezinnen, gaven dan wel eerst antwoord op de vraag hoe zij het vinden om hun zorgen te delen. Een moeder vertelt dat veel mensen niet zo snel hun verhaal delen, of open vertellen waar ze mee zitten. Zelf doet ze dat ook niet zo snel. ‘Ik deel mijn zorgen wel eens, maar vooral met naaste familie’.

Campagne wij durven te delen

Het is vast een herkenbare gedachte: stelt dit kind zich nou aan of onderschat ik de situatie en is er echt iets aan de hand? Die onzekerheid komt af en toe bij het opvoeden om de hoek kijken. Het delen van signalen en zorgen is niet altijd makkelijk. Toch is het belangrijk om dat wel te doen. Want zo kom je tot nieuwe inzichten of zelfs oplossingen en je staat er niet alleen voor. Én dan hoeven je zorgen in de meeste gevallen niet een écht probleem te worden.

Kijk eens op www.wijdurventedelen.nl voor tips en handige hulpmiddelen.

Bakfiets

Tijdens Wezeps Waanzinnige Woensdag werd ook de bakfiets geïntroduceerd: speciaal voor de campagne ontworpen. Inwoners kunnen deze fiets winnen door hun sociale initiatief te delen. Heeft u een leuk initiatief waarvoor u de bakfiets wilt inzetten? Laat het ons weten door te mailen naar LdGraaf@oldebroek.nl. De bakfiets is in de komende maanden vaker te spotten op evenementen in de gemeente.