Maart 2019

 • Workshop Smakelijke Eters

  01 april 2019

  Kom naar de workshop Smakelijke Eters, speciaal voor ouders van jonge kinderen. Deze workshop van het Voedingscentrum geeft inzicht in hoe het voor jouw kindje moet zijn om iets nieuws te proeven.

 • Vergaderingen raadscommissies april 2019

  26 maart 2019

  De raadscommissies bereiden de besluiten van de gemeenteraad voor. Dit doen zij door de voorstellen van het college van B&W aan de raad te beoordelen en informatie te vragen.

 • De dorpscontactambtenaren komen naar Wezep-Oost!

  26 maart 2019

  De dorpscontactambtenaren zijn het aanspreekpunt voor onze inwoners. Woont u in Wezep-Oost en heeft u een vraag of idee over uw buurt? Kom dan op vrijdag 29 maart praten met de dorpscontactambtenaren Peter Zoombelt en Johan Fidder.

 • Komt u 30 maart gratis compost ophalen?

  26 maart 2019

  Net zoals voorgaande jaren doen we mee met de Landelijke Compostactie. Op zaterdag 30 maart kunnen inwoners gratis compost afhalen. Met deze actie bedanken we onze inwoners voor het apart houden van groente, fruit en tuinafval (GFT). Let wel: op=op

 • Inloopmiddag voor senioren in Oosterwolde

  26 maart 2019

  Donderdag 4 april 2019 is er weer een inloopmiddag tussen 14.00 tot 16.00 uur in het dorpshuis de Heerdt aan de Schiksweg 27 in Oosterwolde.

 • Voorlopige uitslag verkiezingen Provinciale Staten in Oldebroek

  21 maart 2019

  De voorlopige uitslag van de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Gelderland is bekend.

 • Wat heeft de gemeenteraad besloten op 7 maart?

  18 maart 2019

  De gemeenteraad van Oldebroek heeft in zijn vergadering van 7 maart 2019 verschillende besluiten genomen.

 • Gratis ophaalservice takken en snoeihout

  18 maart 2019

  U kunt uw takken en snoeihout gratis laten ophalen door de firma ABL. Dat kan tijdens de takkenroute die de gemeente acht keer per jaar organiseert. Op donderdag 21 maart 2019 is de eerste ronde.

 • Raadsgesprek tegengaan van verrommeling

  18 maart 2019

  De gemeente Oldebroek vindt de kwaliteit van de leefomgeving belangrijk. Een schone omgeving en opgeruimde tuinen en erven horen daar onder andere bij.

 • Wethouder Liesbeth Vos – van de Weg trapt af voor NLdoet

  18 maart 2019

  Ook gemeente Oldebroek liep afgelopen weekend warm voor NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Veel inwoners staken een dagje de handen uit de mouwen voor een organisatie, club of vereniging in hun buurt.

 • Boomplantdag 2019

  18 maart 2019

  Woensdag 13 maart om 10.30 uur was het weer zover, toen werd de jaarlijkse landelijke boomfeestdag weer gehouden. Leerlingen van de Wereldweide in Wezep vierden nationale boomfeestdag aan de ‘groene long’ in Wezep Noord.

 • Banenmarkt Hattem, Heerde en Oldebroek op 28 maart

  18 maart 2019

  De gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek (H2O) en UWV helpen mensen die op zoek zijn naar betaald werk graag bij het vinden van een passende baan.

 • Samenwerkingsovereenkomst voor ontsluiting Bedrijvenpark H2O

  15 maart 2019

  De provincie Gelderland heeft op 14 maart 2019 een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek, Rijkswaterstaat en Ontwikkelingsmaatschappij Hattemerbroek B.V. voor het aanleggen van de aansluiting Wezep – Bedrijventerrein H2O op de A28.

 • Eerste kievitsei gevonden door Marien van der Ende

  14 maart 2019

  Op 11 maart 2019 is het eerste kievitsei gevonden in de gemeente Oldebroek. Het eerste ei werd gevonden door Marien van der Ende op een perceel aan de Wijkerwoldweg. Op 13 maart heeft waarnemend burgemeester Janneke Snijder Hazelhoff samen met Marien van der Ende en Jan Slagboom, de coördinator Vrijwillige Weidevogelbescherming Randmeerkust, het nest geschouwd. Daarna reikte Janneke Snijder- Hazelhoff een oorkonde uit.

 • Denk mee over activiteiten voor kinderen met een beperking

  12 maart 2019

  Donderdagavond 21 maart is er een meedenkavond voor ouders/verzorgers voor kinderen en jongeren met ASS, een lichamelijke- en/of verstandelijke beperking. Wij nodigen u graag uit om mee te denken over meer passende vrijetijdsbesteding voor deze doelgroep.

 • Verkeersonderzoek Oosterwolde

  12 maart 2019

  Op een aantal wegen in Oosterwolde ligt apparatuur om te meten hoeveel verkeer er is. De gemeente gebruikt ‘telslangen’ waar auto’s overheen rijden, om de verkeerssituatie in en rond Oosterwolde te onderzoeken. Dit is onder andere nodig voor een aantal ruimtelijke plannen in de gemeente.

 • Wat heeft de gemeenteraad besloten op 28 februari?

  12 maart 2019

  De gemeenteraad van Oldebroek heeft in zijn vergadering van 28 februari 2019 verschillende besluiten genomen.

 • Oldebroek voor Mekaar-beeldje voor Natuur- en milieuvereniging Groentje

  08 maart 2019

  Tijdens de uitdeeldag Oldebroek in het Groen op zaterdag 9 maart 2019 heeft wethouder Bergkamp een Oldebroek voor Mekaar-beeldje uitgereikt aan Natuur- en milieuvereniging Groentje. Door het organiseren van allerlei activiteiten vraagt Groentje in de gemeente Oldebroek aandacht voor milieu en natuur en laat ook vooral zien wat mensen zelf kunnen doen. De vrijwilligers van Groentje ontvingen het beeldje vanwege een aantal nieuwe en verbindende activiteiten die zij de laatste periode hebben uitgevoerd.

 • Uitnodiging pizzagesprek

  07 maart 2019

  Wij brengen de pizza en jij jouw ongezouten mening! Wat vind jij belangrijk in de gemeente? Hoe vind je de vrijetijdsplekken in jouw dorp? Zijn er dingen die jij graag anders wilt in jouw dorp?

 • Sport en cultuur ook bereikbaar voor kinderen in armoede

  04 maart 2019

  In Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede, er is geen geld voor sport of cultuur. De gemeente Oldebroek ondersteunt Oldebroeker gezinnen in deze situatie door samen te werken met het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Het aantal kinderen dat dankzij dit fonds vorig jaar meedeed aan activiteiten is gestegen ten opzichte van 2017. Voor kinderen met een beperking is er dit jaar meer geld beschikbaar.

 • Waar besluit de gemeenteraad op 7 maart over?

  04 maart 2019

  Donderdag 7 maart 2019 vergadert de gemeenteraad van Oldebroek. De raadsvergadering begint om 19.30 uur. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

 • Hulp bij belastingaangifte

  04 maart 2019

  Het is weer tijd voor de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting 2018. De sociaal raadslieden van Stimenz bieden, in samenwerking met de Bibliotheek Noord-Veluwe en Schuldhulp Maatje, ondersteuning bij het doen van de aangifte inkomstenbelasting 2018.

 • Gemeentemagazine 2019 ‘Bij ons in Oldebroek’

  04 maart 2019

  Binnenkort valt de jaarlijkse gemeentegids weer bij u in de bus of op de mat. Dit jaar verschijnt de gids als gemeentemagazine in een groter en kleuriger formaat.

 • Collecteer voor het Oranje Fonds en je eigen stichting

  04 maart 2019

  Het Oranje Fonds nodigt alle stichtingen en verenigingen in Oldebroek uit om mee te doen met de Oranje Fonds Collecte 2019.

 • Voorlichtingsbijeenkomsten over dementie

  04 maart 2019

  De werkgroep Dementie organiseert deze maand een voorlichtingsbijeenkomst met als thema ‘Ben ik vergeetachtig of Dement?’. De bijeenkomst is op woensdag 20 maart van 19.30 tot 20.30 uur in de Brinkhof in Wezep.

 • College Oldebroek op bezoek bij Atlant Bouwdiensten

  01 maart 2019

  Onlangs is het college van Oldebroek op bezoek geweest bij Atlant Bouwdiensten in Hattemerbroek. Tijdens het bezoek gaf Dries Knol, eigenaar van het bedrijf, een presentatie over de projecten die Atlant heeft gerealiseerd.