Hulp bij belastingaangifte

Het is weer tijd voor de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting 2018. De sociaal raadslieden van Stimenz bieden, in samenwerking met de Bibliotheek Noord-Veluwe en Schuldhulp Maatje, ondersteuning bij het doen van de aangifte inkomstenbelasting 2018.

Deze gratis hulp is bedoeld voor mensen met een laag inkomen die geen koophuis, eigen bedrijf of hoog eigen vermogen hebben.

Afspraak maken

Wie hulp wil bij het invullen van de belastingaangifte, kan een afspraak maken via de sociaal raadslieden. U kunt hiervoor iedere dinsdag tot en met vrijdag telefonisch contact opnemen met Marjoke van der Vinne via tel. 088 784 64 64. Afspraken worden ingepland op vrijdag 15 maart 2019 tussen 09.00 en 13.00 uur in De Brinkhof in Wezep.

U bent verplicht aangifte te doen als u hierover bericht heeft gekregen van de belastingdienst. Daarnaast zijn er meerdere situaties waarin het zinvol kan zijn om aangifte te doen. Neem voor meer informatie contact op met Stimenz.

Tijdig een DigiD aanvragen

Om belastingaangifte te kunnen doen, dient u over een DigiD te beschikken. Wie nog geen DigiD heeft, doet er goed aan deze zo snel mogelijk aan te vragen via www.digid.nl. Het duurt een aantal werkdagen voordat u uw DigiD kunt gebruiken.