Voorlichtingsbijeenkomsten over dementie

De werkgroep Dementie organiseert deze maand een voorlichtingsbijeenkomst met als thema ‘Ben ik vergeetachtig of Dement?’. De bijeenkomst is op woensdag 20 maart van 19.30 tot 20.30 uur in de Brinkhof in Wezep.

We vinden al snel dat ons geheugen achteruit gaat. Als we eens niet op een woord kunnen komen, twee keer hetzelfde vertellen etc. Dat hoeft niet direct reden voor bezorgdheid te zijn maar in sommige gevallen lijkt er wel meer aan de hand te zijn. Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst gaat een gastpreker in op de verschillen tussen normale vergeetachtigheid en vergeetachtigheid die optreedt bij vormen van dementie en wat dat betekent. U bent van harte welkom, aanmelden is niet nodig.

In april en mei staan nog twee voorlichtingsbijeenkomsten gepland.

Levenstestament

  • Datum: Woensdag 17 april van 19.30 tot 20.30 uur
  • Locatie: De Brinkhof, Mariënrade 3 in Wezep

Hoe regel ik de financiële, juridische en bankzaken wanneer ik of de zorgvrager de diagnose dementie heb? Notaris Van der Laan licht het levenstestament toe en er is volop gelegenheid om vragen te stellen.

Dementie en dan?

  • Datum: Woensdag 14 mei van 19.30 tot 20.30 uur
  • Locatie: Kulturhus De Talter, Stouwdamsweg 4 in Oldebroek

Wat staat je te wachten als je de diagnose dementie hebt en wat is er allemaal mogelijk? Welke ondersteuning of begeleiding is er mogelijk en waar kun je terecht? Een gastspreker vertelt meer over deze mogelijkheden.