Wethouder Liesbeth Vos – van de Weg trapt af voor NLdoet

Ook gemeente Oldebroek liep afgelopen weekend warm voor NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Veel inwoners staken een dagje de handen uit de mouwen voor een organisatie, club of vereniging in hun buurt.

Wethouder Liesbeth Vos – van de Weg verzorgde de aftrap bij VSCO’61 in Oosterwolde. Dit deed zij samen met Oldebroekse leerlingen van het Oostenlicht en de vrijwilligers van de voetbalvereniging.

NLdoet het hele jaar rond

Net als voorgaande jaren gingen de collegeleden ook aan de slag bij een lokale organisatie. Dit jaar niet precies op de NLdoet-dagen maar een week eerder; want NLdoet kun je het hele jaar doen. Op dinsdag 12 maart hielpen de collegeleden de vrijwilligers van de Voedselbank Oldebroek-Elburg met het inpakken van de voedselpakketten.

Daarnaast hielp wethouder Bob Bergkamp op zaterdag 16 maart met het opknappen van de Oude Begraafplaats in Wezep.

Vrijwilligers vacaturebank

Inwoners die zich graag vaker willen inzetten voor een ander, of op een ander moment, kunnen kijken op de online vrijwilligersvacaturebank: www.vrijwilligersvacaturebankoldebroek.nl. Op deze website is een gevarieerd aanbod aan vrijwilligersfuncties in de gemeente Oldebroek te vinden.