Maart 2020

 • OldebroekCoronahulp: Vraag en aanbod bij elkaar

  31 maart 2020

  In deze lastige tijd zijn er mensen die wat extra hulp goed kunnen gebruiken. Denk aan ondersteuning van mensen die hun huis niet uit mogen of kunnen, maar ook aan diegene die in deze tijd juist extra moeten werken. Ook zijn er mensen die graag iets voor een ander willen betekenen. Juist nu is het belangrijk dat we er in Oldebroek voor elkaar zijn. We willen graag vraag en aanbod bij elkaar brengen. Daarom start per 30 maart 2020 het centraal meldpunt OldebroekCoronahulp.

 • Onderhoudswerkzaamheden Laanzichtsweg Oldebroek vanaf 6 april 2020

  31 maart 2020

  In verband met onderhoudswerkzaamheden aan de bomen is de Laanzichtsweg in Oldebroek vanaf de Bovenheigraaf tot de Zuiderzeestraatweg van maandag 6 april t/m vrijdag 10 april 2020 afgesloten voor doorgaand verkeer.

 • Veelgestelde vragen over noodverordening VNOG van 26 maart 2020

  28 maart 2020

  Voor recreatieondernemers heeft de nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio (VNOG) van 26 maart 2020 grote gevolgen. De VNOG heeft de antwoorden op de veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet. U leest de antwoorden hier.

 • Onderhoudswerkzaamheden afsprakensysteem op 30 maart 2020

  27 maart 2020

  Op maandagmiddag 30 maart 2020 is het niet mogelijk om een afspraak te maken bij de gemeente vanwege onderhoudswerkzaamheden. Dit geldt voor zowel het maken van een online afspraak als telefonisch.

 • Aankomende vergaderingen monumentencommissie vervallen

  26 maart 2020

  De vergaderingen van de monumentencommissie op maandag 6 april en 18 mei 2020 gaan niet door in verband met het coronavirus.

 • Waar kunt u terecht?

  26 maart 2020

  Het zijn voor veel mensen lastige tijden. Maar ondanks de coronamaatregelen staat u er echt niet alleen voor. Voor al uw vragen of zorgen is er een plek waar u terecht kunt.

 • Gemeente Oldebroek stelt activiteiten en evenementen uit

  24 maart 2020

  Het coronavirus heeft grote gevolgen. Ook voor de activiteiten die voor de komende weken gepland zijn. Bij veel van die activiteiten zijn de verschillende oranjeverenigingen en -comités betrokken als organisator.

 • Ook uitstel van belastingbetaling voor verenigingen

  24 maart 2020

  In verband met de corona-crisis kunnen ondernemers en zzp’ers uitstel van betaling vragen voor de gemeentelijke belastingen. Maar ook sport- en muziekverenigingen, dorpshuizen en andere instellingen van sociaal belang kunnen door wegvallende inkomsten in betalingsproblemen komen.

 • Goed Bezig brengt Oldebroek virtueel in beweging

  24 maart 2020

  Omdat basisscholen vanwege het coronavirus dicht zijn, krijgen kinderen noodgedwongen thuis les. Ook ouders werken veelal thuis. De buurtsportcoaches van Goed Bezig Oldebroek delen dagelijks een filmpje met een beweegchallenge om iedereen in beweging te houden.

 • Ik reken op u!

  24 maart 2020

  Een persoonlijk bericht van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing richting alle inwoners.

 • Brief van de burgemeester aan de kinderen

  24 maart 2020

  Burgemeester Tanja Haseloop - Amsing heeft een brief voor alle kinderen uit de gemeente Oldebroek.

 • Aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen

  25 maart 2020

  Maandag 23 maart 2020 heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Minister-president Rutte en de ministers De Jonge, Grapperhaus en Van Rijn lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) maandag 23 maart 2020 toe tijdens een persbijeenkomst.

 • Maatregelen gemeentelijke dienstverlening

  23 maart 2020

  Het coronavirus heeft grote effecten, ook binnen de gemeente Oldebroek. Scholen en horecalocaties zijn dicht en sport- en kerkelijke activiteiten gaan voorlopig niet door. De maatregelen hebben ook invloed op de dienstverlening van de gemeente. We hebben gekeken wat de maatregelen voor onze organisatie betekenen.

 • Uitstel belastingbetaling mogelijk voor ondernemers, zzp’ers en verenigingen

  19 maart 2020

  In verband met de gevolgen van het coronavirus kunnen ondernemers, zzp'ers en verenigingen bij uitzondering uitstel van betaling aanvragen voor gemeentelijke belastingen.

 • Lokale maatregelen voor ondernemers Oldebroek

  19 maart 2020

  Het coronavirus heeft grote gevolgen, zeker ook voor ondernemers. De gemeente Oldebroek ontving van MKB Nederland Regio Zwolle en VNO-NCW Regio Zwolle een open brief over wat gemeenten in deze periode op lokaal niveau voor ondernemers kunnen betekenen. Ook heeft het college vragen vanuit de gemeenteraad gekregen over welke lokale lastenverlichting mogelijk is.

 • Noodopvang voor kinderen in de gemeente Oldebroek

  18 maart 2020

  De gemeente Oldebroek heeft noodopvang geregeld voor kinderen van ouders die in ‘cruciale beroepsgroepen’ werken.

 • Komende commissievergaderingen gaan niet door

  17 maart 2020

  Ook de gemeenteraad heeft besloten om in ieder geval tot 6 april 2020 geen fysieke bijeenkomsten te houden in verband met het coronavirus. De geplande commissievergaderingen gaan niet door.

 • Wat heeft de gemeenteraad besloten op 5 maart 2020?

  17 maart 2020

  De gemeenteraad van Oldebroek heeft in zijn vergadering van 5 maart 2020 verschillende besluiten genomen.

 • Noodverordening: evenementen met meer dan 100 personen verboden

  14 maart 2020

  Voor de regio Noord- en Oost- Gelderland is op 14 maart 2020 een noodverordening afgekondigd. Hiermee worden evenementen met meer dan 100 personen verboden. Mogelijk heeft deze noodverordening ook gevolgen voor uw organisatie, bijeenkomst of evenement.

 • Burgemeester Tanja Haseloop - Amsing over coronavirus

  13 maart 2020

  Lees hier het bericht van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing voor alle inwoners van de gemeente Oldebroek betreffende het coronavirus.

 • Informatie over het coronavirus voor ondernemers

  13 maart 2020

  Veel bedrijven maken zich zorgen over de verspreiding van het coronavirus in Nederland en daarbuiten. De gevolgen zijn immers groot. Ook zullen de economische effecten nog lang na-ijlen.

 • Inwoner van de gemeente Oldebroek besmet met coronavirus

  12 maart 2020

  Bij een inwoner van de gemeente Oldebroek is besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. Bij de patiënt bestaat een link met een eerder in Nederland gevonden patiënt. Deze Oldebroekse patiënt zit in thuisisolatie.

 • Persoon in de gemeente Oldebroek positief getest op coronavirus

  12 maart 2020

  Vandaag, donderdag 12 maart 2020, is bekend geworden dat ook in de gemeente Oldebroek een persoon positief is getest op het coronavirus. Dit is ons aan het begin van de avond gemeld door de GGD.

 • Nieuwe Nederlanders verwelkomd door loco-burgemeester Liesbeth Vos-van de Weg

  10 maart 2020

  Zes inwoners van de gemeente Oldebroek kregen op donderdag 5 maart 2020 officieel het Nederlandse staatsburgerschap. Tijdens de ceremonie in het gemeentehuis reikte loco-burgemeester Liesbeth Vos-van de Weg zes keer het ‘Koninklijk Besluit tot naturalisatie’ uit.

 • Vergadering raadscommissie Ruimtegebruik en Leefomgeving

  10 maart 2020

  De raadscommissies bereiden de besluiten van de gemeenteraad voor. Dit doen zij door de voorstellen van het college van B&W aan de raad te beoordelen en informatie te vragen. U bent van harte welkom om de (extra) openbare commissievergadering 18 maart 2020 in het gemeentehuis bij te wonen.

 • Collectieve Vrijwilligersverzekering gemeente Oldebroek

  10 maart 2020

  Vrijwilligers en mantelzorgers kunnen tijdens hun werkzaamheden schade veroorzaken of een ongeval krijgen. Om deze schade en de gevolgen van een ongeval te dekken, heeft de gemeente Oldebroek een vrijwilligersverzekering afgesloten bij Centraal Beheer.

 • Burgemeester Haseloop neemt flyer Hoog over Wezep over Lelystad Airport in ontvangst

  06 maart 2020

  Op vrijdag 6 maart heeft burgemeester Tanja Haseloop-Amsing de eerste flyer over een informatieavond over Lelystad Airport en de zogenoemde stuitingsbrief in ontvangst genomen. Ze kreeg deze van vertegenwoordigers van het burgerinitiatief Hoog over Wezep. De flyer is een aankondiging en uitnodiging voor een informatieavond op 17 maart.

 • Eerste digitale geboorteaangifte in Oldebroek gedaan

  05 maart 2020

  De ouders van Eline Souman, geboren op 22 februari 2020, waren in de gemeente Oldebroek de eerste ouders die digitaal aangifte hebben gedaan van de geboorte van hun dochter. Burgemeester Tanja Haseloop – Amsing bezocht de kersverse ouders daarom met bloemen en natuurlijk ook met een cadeautje voor Eline.

 • Raadsvergadering 5 maart 2020 live volgen

  05 maart 2020

  Op donderdag 5 maart 2020 vergadert de gemeenteraad van Oldebroek. U kunt de uitzending live volgen via internet.

 • Geen inloopmiddag op woensdag 4 maart 2020

  03 maart 2020

  Op woensdagmiddag 4 maart 2020 is het gemeentehuis gesloten.

 • Film Oorlogswinter in De Brinkhof

  03 maart 2020

  Donderdag 5 maart om 19.30 uur kunt u de film Oorlogswinter bekijken in MFC De Brinkhof in Wezep. Er is ook een speciale voorfilm gemaakt met schrijver Jan Terlouw in de hoofdrol.

 • Ervaringsonderzoek Wmo

  03 maart 2020

  De gemeente wil graag weten wat inwoners vinden van de ondersteuning die zij krijgen in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Inwoners die aan het onderzoek meedoen helpen de gemeente om de ondersteuning van iedereen in Oldebroek die hulp vanuit de Wmo nodig heeft, te verbeteren.

 • Denk mee over onze openbare ruimte

  03 maart 2020

  Wat kan er beter, anders of meer samen in het onderhoud van de openbare ruimte? Deze vraag stellen we graag aan onze inwoners. Daarom staan we zaterdag 7 maart (van 10.00 tot 13.00 uur) in het winkelcentrum aan het Meidoornplein in Wezep en vrijdag 20 maart (van 16.00 tot 18.30 uur) op het plein bij de Coop in Oldebroek.

 • Tennisinstuiven voor kinderen uit groep 3 en 4

  03 maart 2020

  Op maandag 23, 30 maart en 6 april zijn er tennisinstuiven bij de Wezepse Tennis Club.

 • Uitnodiging voor vaccinatie

  03 maart 2020

  Kinderen uit de gemeente Oldebroek die dit jaar 9 jaar zijn of worden, krijgen een uitnodiging om een vaccinatie tegen bof, mazelen en rodehond (BMR) en difterie, tetanus en polio (DTP) te halen. Jongeren die dit jaar 14 jaar zijn of worden krijgen een uitnodiging om een vaccinatie tegen meningokokken ACWY te halen. Meisjes die dit jaar 13 jaar zijn of worden krijgen een uitnodiging om een vaccinatie tegen HPV (o.a. baarmoederhalskanker) te halen. De gemeentelijke gezondheidsdienst (GGD Noord- en Oost-Gelderland) voert de vaccinaties uit.

 • Extra’s voor inwoners met een laag inkomen

  03 maart 2020

  Rondkomen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor inwoners met een laag inkomen of schulden bieden wij verschillende regelingen om bepaalde kosten te betalen. Denk bijvoorbeeld aan de ‘activiteitenbijdrage’. Dit is een bijdrage voor bijvoorbeeld sport, een cursus, schoolreisje of muziekles.