Virtual reality activiteit in de Week tegen Kindermishandeling

Van 20 tot en met 26 november is het de ‘Week tegen Kindermishandeling’. Dit is een landelijke actieweek waarin organisaties hun krachten bundelen om extra aandacht te vragen voor de bestrijding van kindermishandeling. Zo wordt in Wezep een virtual reality activiteit georganiseerd op 22 november.

Door een virtual reality bril kun je ervaren hoe het is om als 7-jarige getuige te zijn van huiselijk geweld. Deze activiteit wordt in meerdere Veluwse plaatsen georganiseerd door Moviera, aanpak huiselijk geweld en Veilig Thuis Noord Oost Gelderland, in opdracht van de gemeenten. Door deel te nemen aan de virtual reality activiteit beleef je hoe een kind een (ernstige) ruzie tussen ouders ervaart. Het doel achter deze simulatie is om de bewustwording over en kennis van kindermishandeling te vergroten.

Wethouder Liesbeth Vos – van de Weg: “Ieder kind moet veilig kunnen opgroeien met liefde, aandacht en een goede verzorging. Maar voor meer dan 118.000 kinderen in ons land is dat niet het geval. Onveilige gezinssituaties komen overal voor, helaas ook in de gemeente Oldebroek. Het is goed dat er met deze week extra aandacht komt voor dit, soms verborgen, probleem. Ik roep iedereen op om hier oog en oor voor te hebben en in actie te komen wanneer dit nodig is. De mogelijkheid om 22 november naar De Brinkhof te komen prijs ik graag aan.”

Deelnemen

Professionals, vrijwilligers of andere betrokkenen bij kindermishandeling zijn van harte welkom om aan deze activiteit deel te nemen op woensdag 22 november tussen 13.00 en 15.00 uur. Het vindt plaats in Multifunctioneel Centrum De Brinkhof, Mariënrade 3 in Wezep. 

Cijfers

Elk jaar worden in Nederland ruim 119.000 kinderen mishandeld, dat kan ook buitenshuis zijn. Zij kunnen daar ernstige schade door oplopen. Dat kan lichamelijke schade zijn, zoals blauwe plekken of brandwonden, maar ook psychische schade. In de Week tegen Kindermishandeling wordt aandacht gegenereerd, niet alleen voor de aard en omvang van het probleem, maar ook voor wat er gezamenlijk gedaan kan worden om de aanpak van kindermishandeling te versterken.

Uitgelicht