Mogelijk kunt u via onze website geen aanvraag indienen waar DigiD voor nodig is. Is de aanvraag niet gelukt? Neem dan contact met ons op via tel. 0525 63 82 00. Lees meer in het nieuwsbericht.

November 2019

 • Update storing straatverlichting Wezep

  29 november 2019

  In verband met een storing deed de straatverlichting in en rondom de Akkers in Wezep het de afgelopen tijd niet. Een groot deel van het probleem is inmiddels opgelost en de verlichting zal waarschijnlijk vanaf vanavond weer naar behoren werken.

 • Gemeenten, maatschappelijk werk en woningcorporaties slaan handen ineen voor voorkomen huurschulden en huisuitzetting

  29 november 2019

  Donderdag 28 november waren de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek met een aantal belangrijke samenwerkingspartijen bij elkaar voor het vastleggen van verschillende afspraken en convenanten met betrekking tot wonen, huren en huurschuld.

 • Plukon ontvangt erepenning gemeente Oldebroek

  28 november 2019

  Donderdag 28 november vierde Plukon Food Group gevestigd in Wezep haar 125-jarig jubileum. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst verraste burgemeester Tanja Haseloop-Amsing van de gemeente Oldebroek de organisatie met een gemeentelijke erepenning. Plukon ontving de erepenning als dank voor de verdienste voor de samenleving.

 • Commissievergadering 27 november 2019 live volgen

  27 november 2019

  Op woensdag 27 november 2019 vergadert de commissie Ruimtegebruik en Leefomgeving. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Maurice heeft schizofrenie: “Ik wil iets doen voor de medemens”

  26 november 2019

  De komende tijd komt er een reeks verhalen online over Noord-Veluwse inwoners die te maken hebben met verward gedrag. De Noord-Veluwse gemeenten willen op deze manier aandacht besteden aan dit thema. Dit eerste verhaal gaat over Maurice; hij kreeg de diagnose schizofrenie waardoor werken niet meer ging.

 • Welkom bij Sociaal Team

  26 november 2019

  Heeft u behoefte aan ondersteuning of informatie? Dan kunt u terecht bij het Sociaal Team, sinds kort ook in Oldebroek.

 • Gemeente Oldebroek niet bereikbaar via WhatsApp op 6 en 7 december 2019

  26 november 2019

  Vanwege onderhoudswerkzaamheden zijn wij niet bereikbaar via WhatsApp op vrijdag 6 december en zaterdag 7 december 2019.

 • Veluws Logeren: tijdelijke opvang bij een vertrouwd logeeradres

  26 november 2019

  Veluws Logeren is een nieuw initiatief vanuit EBCZorg. Een initiatief voor en door inwoners op de Noord Veluwe. Bent u 16 jaar of ouder? En gaat het thuis even niet meer? Dan kan Veluws Logeren tijdelijk uitkomst bieden.

 • Financieel Spreekuur

  26 november 2019

  Heeft u vragen over geld? Of over wetten en regels? Of heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren? Dan bent u van harte welkom op het Financieel spreekuur.

 • Vreugdevuren tijdens de jaarwisseling

  25 november 2019

  We zitten alweer volop in de donkere maanden en dat betekent dat ook de jaarwisseling steeds dichterbij komt. Mocht u een vreugdevuur tijdens de jaarwisseling willen stoken dan is het goed te weten dat u hier een ontheffing voor nodig heeft.

 • Een veilig thuis voor iedereen

  22 november 2019

  Jaarlijks worden naar schatting 100.000 kinderen en 200.000 volwassenen slachtoffer van huiselijk geweld. Angst en schaamte maken dat ze vaak geen hulp zoeken. Jurgen (49) werd als kind mishandeld en gebruikte later zelf geweld in zijn relatie. Het kostte hem jaren om deze cirkel te doorbreken. Nu werkt hij als ervaringswerker bij Moviera met slachtoffers en plegers van huiselijk geweld.

 • Tienjarige held uit Wezep ontvangt Heldenaward

  20 november 2019

  Noa van Hooren (10) heeft afgelopen woensdag 20 november de Heldenaward ontvangen van de gemeente Oldebroek. Ze kreeg de award uit handen van burgemeester Tanja Haseloop en wethouder Liesbeth Vos omdat ze zich inzet voor de ouderen in woonzorglocatie Turfhorst.

 • Horecaconvenant voor café De Meidoorn

  20 november 2019

  Woensdag 20 november 2019 heeft mevrouw Hoogland, de nieuwe ondernemer van café De Meidoorn in Wezep, samen met burgemeester Tanja Haseloop-Amsing en meneer Regterschot van het politieteam Veluwe Noord het horecaconvenant ondertekend.

 • Overeenkomst ontwikkeling locatie Buurskamp in Wezep ondertekend

  20 november 2019

  Op woensdag 20 november 2019 is door Nikkels projecten en de gemeente Oldebroek een overeenkomst getekend, die de ontwikkeling van de locatie Buurskamp in Wezep mogelijk maakt. Hiervoor koopt Nikkels projecten gronden van de gemeente.

 • Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing verwelkomt nieuwe Nederlanders

  19 november 2019

  Vier inwoners van de gemeente Oldebroek kregen op donderdag 14 november 2019 officieel het Nederlandse staatsburgerschap. Tijdens de ceremonie in het gemeentehuis reikte burgemeester Tanja Haseloop-Amsing vier keer het 'Koninklijk Besluit tot naturalisatie' uit.

 • Vergaderingen raadscommissies november 2019

  19 november 2019

  De raadscommissies bereiden de besluiten van de gemeenteraad voor. Dit doen zij door de voorstellen van het college van B&W aan de raad te beoordelen en informatie te vragen.

 • Wat heeft de gemeenteraad besloten op 7 november?

  19 november 2019

  De gemeenteraad van Oldebroek heeft in zijn vergadering van 7 november 2019 verschillende besluiten genomen.

 • Eerste lokale ondernemer maakt gebruik van ontwikkelfonds

  19 november 2019

  Kroeze Dienstverlening Wezep is de eerste lokale ondernemer die gebruik maakt van het Ontwikkelfonds Regio Zwolle. Dit fonds is in het leven geroepen om werkgevers en werknemers financieel te ondersteunen om meer uit hunzelf of uit hun bedrijf te halen door te investeren in mensen.

 • Plant een boom in uw eigen voortuin

  19 november 2019

  Op verschillende plekken in de gemeente Oldebroek worden bomen gekapt. Helaas kunnen we niet overal nieuwe bomen terug planten. Dit komt omdat er op die plekken niet voldoende ondergrondse ruimte is om de bomen optimaal te kunnen laten groeien. Daarom geven we inwoners de mogelijkheid om een boom in eigen voortuin te planten.

 • Afsluiting oprit Wezep richting Zwolle A28 op 14, 15, 18 en 19 november 2019

  13 november 2019

  Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit langs de berm van de A28 bij Wezep. Voor de veiligheid van de weggebruikers en de bewoners in de directe omgeving verwijdert Rijkswaterstaat in slechte staat verkerende populieren. In verband met de werkzaamheden is oprit 17 in de avond en nacht van 14, 15, 18 en 19 november 2019 afgesloten.

 • College Oldebroek bezoekt Stouwdam Sport

  13 november 2019

  Burgemeester en wethouders van Oldebroek brachten gisteren een werkbezoek aan Stouwdam Sport in Wezep. Tijdens het bezoek werd het college geïnformeerd over de activiteiten van het bedrijf, dat is gespecialiseerd in producten voor de fiets-, schaats- en skeelersport.

 • Lang verwachte verbetering van het winkelcentrum Meidoornplein bijna rond

  13 november 2019

  De gemeente Oldebroek is al een aantal jaren bezig om winkelcentrum Meidoornplein in Wezep op te knappen. Eerder werd al het grote en kleine plein voorzien van nieuwe bestrating, lichtmasten en groen. Ook enkele winkeliers knapten hun winkel op.

 • Raadsvergadering 14 november 2019

  12 november 2019

  Op donderdag 14 november 2019 stond een raadsvergadering gepland. Deze vergadering gaat niet door, omdat op donderdag 7 november 2019 de hele agenda kon worden afgerond.

 • Overhandiging jaarverslag Weidevogelbescherming Randmeerkust

  12 november 2019

  Op donderdag 7 november overhandigde Jan Slagboom, coördinator van de Vrijwillige Weidevogelbescherming Randmeerkust het jaarverslag 2019 van Weidevogelbescherming Randmeerkust over aan wethouder Bob Bergkamp.

 • Pietengym in Oldebroek en Wezep

  12 november 2019

  Sinterklaas is binnenkort weer in Nederland! Op zaterdag 23 november komt Sinterklaas met zijn Pieten aan in Oldebroek. De goedheiligman begint zijn rondgang met de Pietenexpress om 12.45 uur bij het Raadhuisplein en wordt rond 13.30 uur feestelijk onthaald in de Talter.

 • Groot onderzoek naar koopgedrag in Oost-Nederland

  12 november 2019

  De detailhandel is de afgelopen jaren veranderd. Waar het online winkelen een sterke groei heeft doorgemaakt, is op straat vaker leegstand zichtbaar en veranderen winkels in bijvoorbeeld horeca of woningen.

 • Startbijeenkomst lokaal sportakkoord

  12 november 2019

  In de gemeente Oldebroek is het sportakkoord één van de vier onderdelen van het preventieakkoord ‘Gezond Oldebroek’. Het sportakkoord levert daarmee een belangrijke bijdrage aan gezonde en vitale inwoners in de gehele gemeente.

 • Opfriscursus rijvaardigheid geannuleerd

  12 november 2019

  Vanwege te weinig aanmeldingen voor de opfriscursus rijvaardigheid is de cursus geannuleerd. Deelnemers die zich hadden opgegeven ontvangen hier persoonlijk bericht van.

 • Altijd al chauffeur van de buurtbus willen worden? Dit is je kans!

  12 november 2019

  De Buurtbus Elburg-Oldebroek is op zoek naar chauffeurs die één keer per week maximaal 4 uur met de buurtbus willen rijden.

 • Gebied rondom Stationsweg 95 in Wezep afgesloten

  12 november 2019

  Vanaf maandag 18 november wordt het openbaar gebied ter plaatse van Stationsweg 95 in Wezep (voormalig gebouw De Klinker) afgesloten.

 • Raadsvergadering 7 november 2019 live volgen

  07 november 2019

  Op donderdag 7 november 2019 vergadert de gemeenteraad van Oldebroek. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Ondernemers in het zonnetje

  05 november 2019

  Op vrijdag 15 november 2019 is het de Dag van de Ondernemer. Bent u ondernemer in de gemeente Oldebroek? Dan bent u vanaf 7.30 uur van harte welkom in Molen de Hoop, Zuiderzeeestraatweg 252 in Oldebroek.

 • Werkgever? Pak deze kans!

  05 november 2019

  Het gaat economisch goed met onze regio. We groeien als een van de snelste in ons land, maar daardoor is het voor werkgevers soms lastig om vacatures ingevuld te krijgen en om goed personeel te behouden.

 • Gezocht: gastheer/-vrouw

  05 november 2019

  Bent u op zoek naar een leuke, uitdagende vrijwilligersfunctie? Bent u vriendelijk, enthousiast en hartelijk?

 • Wie verdient de Oldebroeker Erepenning?

  05 november 2019

  Kent u iemand die dag en nacht klaar staat voor een ander en zich belangeloos inzet voor Oldebroek? Laat het ons weten, want deze vrijwilliger of organisatie verdient een Oldebroeker Erepenning.

 • Gezellige middag in Oosterwolde

  05 november 2019

  Op donderdag 14 november is er weer een inloopmiddag georganiseerd. U bent welkom tussen 14.00 en 16.00 uur in dorpshuis de Heerdt aan de Schiksweg 27 in Oosterwolde.

 • Welkom bij het Sociaal Team; nu ook in Oldebroek

  05 november 2019

  Heeft u behoefte aan ondersteuning of informatie? Dan kunt u terecht bij het Sociaal Team.

 • Waar besluit de gemeenteraad over op donderdag 7 november?

  05 november 2019

  Donderdag 7 november 2019 begint om 19.00 uur de openbare vergadering van de gemeenteraad van Oldebroek (let op: gewijzigde aanvangstijd). De vergadering vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Oldebroek. U bent van harte welkom om deze openbare vergadering bij te wonen.