Vanwege de voorzorgsmaatregelen met betrekking tot een beveiligingslek in Citrix kunt u mogelijk geen aanvragen doen waar DigiD voor nodig is. Lees meer in het nieuwsbericht.

Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing verwelkomt nieuwe Nederlanders

Vier inwoners van de gemeente Oldebroek kregen op donderdag 14 november 2019 officieel het Nederlandse staatsburgerschap. Tijdens de ceremonie in het gemeentehuis reikte burgemeester Tanja Haseloop-Amsing vier keer het 'Koninklijk Besluit tot naturalisatie' uit.

Burgemeester Haseloop verwelkomde de inwoners en hun familieleden in de B&W-kamer van het gemeentehuis. Onder het genot van een kop koffie of thee stelden de aanwezigen zich aan elkaar voor en sprak burgemeester Haseloop hen toe. Na een gesprek over rechten en plichten die aan het Nederlanderschap verbonden zijn, legden de vier genaturaliseerde inwoners de verplichte verklaring van verbondenheid af.

Mevrouw F.S. Muriidi en S.M. Qadis zijn twee van de inwoners die het Nederlanderschap verkregen.

De naturalisatie is een officiële bijeenkomst waarin de burgemeester aan nieuwe Nederlanders het bewijs van verkrijging van de Nederlandse nationaliteit mag uitreiken. Om voor naturalisatie in aanmerking te komen moet je vijf jaar in Nederland wonen of drie jaar gehuwd zijn met een Nederlandse partner, ingeburgerd zijn en dit kunnen aantonen met het inburgerings-diploma of een gelijkwaardig diploma waaruit blijkt dat je de Nederlandse taal beheerst. Ook mag je de afgelopen vijf jaar geen zware gevangenisstraf of een hoge boete hebben gehad.