Een veilig thuis voor iedereen

Jaarlijks worden naar schatting 100.000 kinderen en 200.000 volwassenen slachtoffer van huiselijk geweld. Angst en schaamte maken dat ze vaak geen hulp zoeken. Jurgen (49) werd als kind mishandeld en gebruikte later zelf geweld in zijn relatie. Het kostte hem jaren om deze cirkel te doorbreken. Nu werkt hij als ervaringswerker bij Moviera met slachtoffers en plegers van huiselijk geweld.

Jurgen: “Eigenlijk heb ik twee levens gehad. Een leven vóór mijn dieptepunt en een leven erna. Mijn leven voor het dieptepunt was een aaneenschakeling van mislukking en geweld. Nu zet ik mijn ervaringen in om anderen te helpen – slachtoffers én plegers van mishandeling. Omdat ik beide kanten ken, besef ik hoe complex huiselijk geweld is. Mensen kunnen echt van elkaar houden en toch in een patroon van geweld terechtkomen. Het is zó belangrijk dat we het taboe op dit onderwerp doorbreken. Zodat mensen naar buiten treden en hulp zoeken.”

Lees het volledige verhaal van Jurgen.

Week tegen Geweld

Deze week is het de Week tegen Geweld. Er wordt extra aandacht gevraagd voor het voorkomen en stoppen van dit geweld.

Zoekt u hulp?

Een veilig thuis is belangrijk voor iedereen. Zéker kinderen moeten opgroeien in een fijne en liefdevolle omgeving. Helaas is dat niet altijd het geval. Is er in uw gezin sprake van huiselijk geweld? Of vermoedt u dat er bij een ander gezin mogelijk sprake is van mishandeling? Veilig Thuis kan u helpen. Bel gratis (en anoniem) 0800 – 2000 (24/7). Meer info: http://www.veiligthuisnoordoostgelderland.nlwww.veiligthuisnoordoostgelderland.nl.

Sociaal Team

U kunt voor hulp en advies ook terecht bij het Sociaal Team. Neem gerust contact op. De medewerkers helpen u graag. Kijk op www.oldebroek.nl/sociaalteam voor contactgegevens en openingstijden.