Komt u naar de opfriscursus rijvaardigheid voor oudere automobilisten?

Verkeerssituaties en verkeersregels veranderen van tijd tot tijd. Om oudere verkeersdeelnemers hierbij ‘op weg’ te helpen, organiseert Veilig Verkeer Nederland, afdeling Oldebroek, de Opfriscursus Rijvaardigheid. Speciaal voor 60-plussers uit de gemeenten Oldebroek en Elburg.

Theorie-kennis op peil brengen

Op maandagavond 6 november 2017 zijn ouderen van harte welkom op een theorie-avond. Tijdens deze avond kunt u uw kennis op het gebied van verkeer weer op peil brengen. U krijgt (theorie-)les van een ervaren instructeur, er wordt een theorietest afgenomen en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De theorie-avond is in het kulturhus De Talter in Oldebroek, van 19.30 – 21.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Deze theorie-avond is vrij toegankelijk.

Laat uw rijvaardigheid testen

Wilt u uw rijvaardigheid laten testen? Ook dat is het mogelijk in een ontspannen sfeer. Ervaren rij-instructeurs gaan na een kennismakingsgesprek een halfuurtje met u de weg op. Hierna wordt de rit met u in een gesprek doorgenomen. Het is ook mogelijk om een ogentest doen. Wellicht krijgt u een aantal handige tips waarmee u uw voordeel kunt doen. Ook zijn er andere organisaties (onder meer de Stichting Wensambulance) aanwezig.

De rijvaardigheidstest inclusief de diverse testen en informatie neemt ongeveer drie uur in beslag. Bij voldoende aanmeldingen vindt de rijvaardigheidstest plaats op dinsdag 7 november 2017 vanuit kulturhus De Talter in Oldebroek. Deze rijvaardigheidstest is opgesplitst in twee dagdelen; een deel ’s morgens en een deel ’s middags. U kunt zelf uw voorkeur aangeven.

Goed om te weten; de resultaten van de testen hebben geen gevolg voor het behoud van uw rijbewijs.

Voor wie?

Deelname is mogelijk voor automobilisten die 60 jaar of ouder zijn en die in de gemeente Oldebroek of Elburg wonen. Per dagdeel kunnen 30 personen deelnemen. Er wordt een eigen bijdrage van € 15,00 gevraagd.

Aanmelden

U kunt zich tot en met donderdag 2 november 2017 aanmelden. Dit kan via de mail: gemeente@oldebroek.nl of telefonisch via 0525 63 82 00. Vermeld bij het aanmelden uw naam, adres, woonplaats en geboortedatum. Verder horen wij ook of u zich aanmeldt voor de:

  • Theorieles op maandag 6 november 2017, van 19.30 - 21.30 uur en/of;
  • Rijvaardigheidstest op dinsdag 7 november 2017 (voorkeur: Ochtend / Middag / Geen voorkeur)

 

Uitgelicht