Coronacrisis en veranderende inkomsten? U bent aan zet!

Het coronavirus heeft gevolgen voor heel veel aspecten in uw leven. Ook uw inkomsten kunnen hierdoor wijzigen. Werkt u nu juist meer uren, bijvoorbeeld in de zorg of in een supermarkt? Of werkt u veel minder en heeft u minder inkomsten? Dit kan invloed hebben op de toeslagen van de belastingdienst. Denkt u hierbij aan huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget. U bent hierbij zelf aan zet.

Verandert uw inkomen? Geef dit dan snel door aan de belastingdienst zodat u de juiste hoogte van de toeslag ontvangt en niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Ga naar www.belastingdienst.nl/toeslagen om uw juiste inkomen door te geven en zo vervelende situaties te voorkomen op dit gebied.

Nibud

Nibud heeft De Geldkrant-special uitgebracht met hierin handvatten voor wanneer u als gevolg van de corona-uitbraak met een (sterke) daling van uw inkomen te maken heeft. Heeft u minder inkomen of meer onkosten als gevolg van het coronavirus? Bekijk de geldkrant op www.oldebroek.nl/nieuws.

Sociaal Team

Komt u er zelf niet uit en ook niet met behulp van uw omgeving? Het Sociaal Team van de gemeente Oldebroek staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden, u te adviseren of om u in contact te brengen met anderen die u verder kunnen helpen.

U kunt telefonisch contact opnemen met het Sociaal Team op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur via telefoonnummer 0525 63 83 33.