Ogen en oren van de buurt

Bericht van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

We letten goed op elkaar in Oldebroek. Dat is mooi. Samen zien en horen we heel veel. Bij de gemeente is er nu ook buiten de reguliere openingstijden een telefoonnummer wat u, als inwoner, kunt gebruiken om uw zorgen over het onveilige gedrag van anderen te melden . Van dat nummer wordt goed gebruik gemaakt. Dat is goed, want samen krijgen we corona onder controle. 

Meldingen die binnen komen worden bekeken door onze Boa’s en handhavers. Ze bespreken ze met elkaar, met de politie, met mij of met het straathoekwerk en zo wordt er, per geval, gekeken naar de opvolging die nodig is. 

Maar, lang niet iedere melding vraagt direct om opvolging en handhaving. Soms liggen zaken nu eenmaal net iets anders. En dan is het ook nog zo dat niet iedere opvolging ook daadwerkelijk zichtbaar is voor de melder. Het kan ook bestaan uit een telefoontje, een appje of een brief. Of er is toch sprake van miscommunicatie. Dat kan zomaar eens gebeuren. Dus als u na een melding niets ziet, betekent het niet dat we er geen aandacht voor hebben. We bekijken iedere melding heel serieus. 

Moraal van dit verhaal: laten we vooral goed op blijven letten; op onszelf en op elkaar. Maar laten we vervolgens zaken geen eigen leven laten leiden. Woorden zijn hard en social media kan meer kapot maken dan je lief is. Met elkaar doen we er alles aan om deze tijd zo goed mogelijk door te komen. Dus ook nu geldt weer… ik reken op u!

Tanja Haseloop-Amsing
Burgemeester