April 2021

 • Puttensteins Bos flink opgeknapt

  26 april 2021

  Vorig jaar zomer vroegen enkele buurtbewoners de gemeente naar de mogelijkheden om het bosperceel tussen de Puttensteinsveldweg en de Boekweitakker in Wezep op te knappen

 • Drie Oldebroekse vrijwilligers ontvangen lintje tijdens lintjesregen

  26 april 2021

  Maandag 26 april 2021 – de laatste werkdag voorafgaand aan Koningsdag – vindt de traditionele Lintjesregen plaats.

 • Eerste voorzichtige stap openingsplan door het kabinet

  21 april 2021

  Steeds meer mensen krijgen een vaccinatie tegen corona, waardoor snel minder mensen ziek zullen worden. De verwachting is dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames gaat afnemen.

 • Live meekijken met de raadsvergadering

  21 april 2021

  Op donderdag 22 april 2021 vergadert de gemeenteraad van Oldebroek. U kunt de vergadering live meekijken via internet.

 • Overgebleven verkiezingspotloodjes naar boeren in Malawi

  20 april 2021

  Maandag 19 april overhandigde burgemeester Haseloop-Amsing van de gemeente Oldebroek een doos overgebleven verkiezingspotloodjes aan de heer Teerling van www.helpmalawi.nu.

 • Waar besluit de gemeenteraad op donderdag 22 april over?

  20 april 2021

  Donderdag 22 april 2021 begint om 19.30 uur de openbare vergadering van de gemeenteraad van Oldebroek. De vergadering wordt in deze fase van de coronasituatie door middel van videoconferentie gehouden en is te volgen via internet en Loco TV. Onder het kopje “Kijkt en luistert u mee met de uitzending van de raadsvergaderingen?” kunt u lezen hoe dat werkt.

 • Cyclomedia maakt foto’s in Oldebroek

  20 april 2021

  In de periode begin april tot medio mei maakt Cyclomedia foto’s van de openbare ruimte in Oldebroek. Cyclomedia is een Nederlands bedrijf. Zij maken deze foto’s om zowel publieke als private organisaties beter inzicht te geven in de buitenruimte. Deze organisaties kunnen met de informatie op de foto’s goed inspelen op wat nodig is in de omgeving. Daarmee dient het een maatschappelijk belang.

 • Peuteropvanglocaties bezoeken Wijktuin voor de campagne Gezond Tussend’ooren

  20 april 2021

  Om gezond gewicht bij kinderen tussen de 2 en 4 jaar te stimuleren, organiseert Goed Bezig Oldebroek de campagne Gezond Tussend’ooren. De campagne stimuleert ouders om hun kinderen gezonde tussendoortjes te geven, zoals groente en fruit. Overal waar ouders van kinderen in deze leeftijd komen, kom je Gezond Tussend’ooren tegen. Het Centrum Jeugd en Gezin, PLUS en Boni supermarkten doen mee, maar ook groente- en fruithandel Kwakkel én alle peuteropvanglocaties in de gemeente Oldebroek dragen de campagne uit.

 • Wilt u iemand voorstellen voor een Koninklijke onderscheiding?

  20 april 2021

  Ook in Oldebroek zetten veel mensen zich al jaren in voor goede doelen, verenigingen en de samenleving. Vaak zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid. Deze mensen kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding. Maar dan moeten ze daarvoor wel eerst worden voorgedragen. U kunt daar voor zorgen. Want iedereen kan iemand voorstellen voor een lintje.

 • Koningsdag 2021

  20 april 2021

  Ook dit jaar vieren we Koningsdag in aangepaste vorm. Al onze Oranjeverenigingen hebben heel erg hun best gedaan om in elke kern kleinschalige en coronaproof activiteiten te organiseren. Kijkt u vooral eens op de website of Facebookpagina van de Oranjevereniging voor de activiteiten in uw buurt.

 • Meer dan trots

  20 april 2021

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Burgemeester Haseloop-Amsing sluit woning na aantreffen drugs

  19 april 2021

  Op maandag 19 april 2021 heeft burgemeester Haseloop-Amsing een woning in Oldebroek gesloten nadat er door de politie in de woning een handelshoeveelheid drugs werd aangetroffen. Het gaat hier om een huurwoning van Omnia Wonen aan de Leliestraat 9 in Oldebroek.

 • Inwonersavond over De Brink op 12 mei 2021

  16 april 2021

  Op woensdag 12 mei is er een digitale inwonersavond van het project De Brink in Wezep. Op deze avond blikken we terug op de inwonersavond van 24 februari en informeren wij u over de uitkomsten van de enquête onder buurtbewoners over de invulling van De Brink. Ook informeren we u over het besluitvormingsproces richting het college en de gemeenteraad.

 • Duurzame en zelfvoorzienende energieopslag met een zeezoutbatterij

  15 april 2021

  Het Wezepse bedrijf Dr. Ten BV en de gemeente Oldebroek hebben samen een duurzame primeur. Vanaf 15 april 2021 start de pilot met het opslaan en gebruik van duurzame energie via een zeezoutbatterij. Daarbij wordt een nieuwe ICT/batterij laadtechnologie gedemonstreerd. Een mooie lokale én duurzame innovatie. Wetenschapper en ondernemer Marnix ten Kortenaar en wethouder Bob Bergkamp pluggen samen de stekker in een elektrische Pick-up als start van de pilot.

 • Mevrouw Van Dam-Leusink 100 jaar oud

  14 april 2021

  Woensdag 14 april 2021 vierde mevrouw Van Dam-Leusink haar 100ste verjaardag. Mevrouw is geboren en getogen in Oldebroek en woont hier nog steeds. Burgemeester Haseloop-Amsing kwam langs om haar te feliciteren met deze mijlpaal.

 • Aanbieden restafvalcontainer

  13 april 2021

  In de Afvalwijzer app of via www.mijnafvalwijzer.nl kunt u inzien hoe vaak u restafval aanbiedt.

 • Gratis trainingen omgaan met (psychische) beperkingen

  13 april 2021

  Heeft u in uw werk of persoonlijk leven weleens te maken met iemand met een psychische kwetsbaarheid of een verstandelijke beperking? Behoefte aan informatie en tips om hier goed mee om te gaan? Volg een of meerdere van onderstaande trainingen.

 • Speelplek het Kooiveen krijgt steeds meer vorm

  13 april 2021

  Speelplek het Kooiveen ondergaat een ware metamorfose. Als onderdeel hiervan heeft wethouder Bob Bergkamp op woensdag 7 april een boom geplant. Speelplek het Kooiveen wordt een echte waterspeelplek met een waterpomp waarbij het water voor een deel het gebied instroomt. Een mooie natuurlijke plek met veel bosplantsoen en vaste planten, waar kinderen ook in de zomer fijn kunnen spelen.

 • Goed Bezig Oldebroek organiseert de Online Koningsspelen

  13 april 2021

  Op vrijdagmiddag 23 april kunnen alle kinderen in de gemeente Oldebroek meedoen met de Online Koningsspelen. Goed Bezig Oldebroek heeft in samenwerking met lokale partijen een actief programma samengesteld. Kinderen van de basisschool kunnen individueel of samen vanuit huis via een Youtube-stream deelnemen.

 • Als je weet dat je vergeet…

  13 april 2021

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Live meekijken commissievergadering Samenleving en Bestuur

  07 april 2021

  Op donderdag 8 april 2021 om 20.00 uur vergadert de commissie Samenleving en Bestuur. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Live meekijken commissievergadering Ruimtegebruik en Leefomgeving

  07 april 2021

  Op woensdag 7 april 2021 om 19.30 uur vergadert de commissie Ruimtegebruik en Leefomgeving. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Weer starten met sport of cultuur? Het Jeugd- en Volwassenenfonds helpt!

  07 april 2021

  Wanneer sport- en cultuuraanbieders weer open gaan, is direct meedoen niet voor iedereen vanzelfsprekend. De financiële situatie kan door de coronacrisis verslechterd zijn. In de gemeente Oldebroek geen reden om sport of cultuur aan je voorbij te laten gaan. Het Jeugd- en Volwassenenfonds biedt uitkomst!

 • Liefde

  06 april 2021

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Noord-Veluwse gemeenten verzetten zich tegen natuurvergunning Lelystad Airport

  01 april 2021

  De gemeenten Hattem, Heerde, Oldebroek, Elburg en Epe verzetten zich tegen de vergunning die Lelystad Airport heeft aangevraagd op grond van de Wet natuurbescherming. Het vliegveld zal negatieve gevolgen hebben voor de natuur en geluidsbelasting in de gemeenten. Ze hebben daarom een gezamenlijke zienswijze gestuurd naar demissionair minister Schouten.