Overgebleven verkiezingspotloodjes naar boeren in Malawi

Maandag 19 april overhandigde burgemeester Haseloop-Amsing van de gemeente Oldebroek een doos overgebleven verkiezingspotloodjes aan de heer Teerling van www.helpmalawi.nu.

De heer Teerling en zijn vrouw Dity zijn woonachtig in Oosterwolde en zijn de initiatiefnemers van het Food For Life project in het Afrikaanse land Malawi. Op donderdag 29 april vertrekken ze weer voor ruim een maand naar Malawi. De stichting, waar de heer Teerling voorzitter van is, ondersteunt boeren in Malawi door hen te leren op een andere manier mais te verbouwen met gebruik van verrijkte compost. Daardoor is de oogst niet alleen 7x groter maar wordt bovendien misoogst voorkomen.  

Afgelopen seizoen hebben 4.900 boeren uit ongeveer 100 dorpen, verspreid over het hele land, meegedaan aan het project. De Oldebroekse potloodjes gaan mee naar Malawi en worden ter plekke uitgedeeld. Zo krijgen de potloodjes een goede nieuwe bestemming.

De stichting www.helpmalawi.nu haalt haar financiën uit de opbrengst van verkochte mais, giften van particulieren, bedrijven en kerken en enkele fondsen. Daarnaast is er de webshopwinkel aan het Meidoornplein 11 in Wezep. Daar zijn veel retour meubels en ander nieuw meubilair voor wonen en kantoor te koop.

20210420 Burgemeester overhandigt verkiezingspotloodjes aan de heer Teerling