Peuteropvanglocaties bezoeken Wijktuin voor de campagne Gezond Tussend’ooren

Om gezond gewicht bij kinderen tussen de 2 en 4 jaar te stimuleren, organiseert Goed Bezig Oldebroek de campagne Gezond Tussend’ooren. De campagne stimuleert ouders om hun kinderen gezonde tussendoortjes te geven, zoals groente en fruit. Overal waar ouders van kinderen in deze leeftijd komen, kom je Gezond Tussend’ooren tegen. Het Centrum Jeugd en Gezin, PLUS en Boni supermarkten doen mee, maar ook groente- en fruithandel Kwakkel én alle peuteropvanglocaties in de gemeente Oldebroek dragen de campagne uit.

Op de peuteropvang wordt in de maand april geknutseld met groente- en fruitknutselplaten, maken peuters hun eigen gezonde tussendoortje van rijstwafels en krijgen ze boodschappenboekjes mee naar huis. Als onderdeel van de campagne zijn de locaties in Wezep door de Wijktuin onlangs uitgenodigd voor een workshop. Een groot succes! Zeker twintig kinderen keken hun ogen uit.

Alida Bosma, vrijwilliger van de Wijktuin, blikt tevreden terug: "Het was een geweldige ochtend. Kinderen mochten zelf een slaplantje poten en samen met Goed Bezig Oldebroek hebben we er een leuke en leerzame ochtend van gemaakt!"

De campagne Gezond Tussend’ooren loopt nog tot en met 30 april.