April 2022

 • Live meekijken met de raadsvergadering

  28 april 2022

  Op donderdag 28 april 2022 om 19.30 uur vergadert de gemeenteraad van Oldebroek. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Eén ridder en zes nieuwe Leden in de Orde van Oranje-Nassau in gemeente Oldebroek!

  26 april 2022

  Maar liefst zeven inwoners van gemeente Oldebroek ontvingen tijdens de jaarlijkse Lintjesregen een Koninklijke onderscheiding. Namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander reikte burgemeester Tanja Haseloop–Amsing op drie verschillende locaties de onderscheidingen uit. Een van de onderscheidingen werd vanwege familieomstandigheden al op maandagmiddag uitgereikt. Zes inwoners werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In Wezep werd de heer Gert Gerritsen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Oldebroek rondom Koningsdag

  26 april 2022

  Op Koningsavond en Koningsdag is er overal in de gemeente veel te doen. Bekijk het programmaoverzicht.

 • Zara Veldhoen uit Oldebroek in de finale van Kunstbende

  26 april 2022

  Maandag 18 april heeft Zara Veldhoen (16 jaar) uit Oldebroek de Gelderse finale van Kunstbende gewonnen in de categorie Expo! Door deze winst staat Zara donderdag 26 juni in de landelijke Finale van Kunstbende in Amsterdam. Wethouder Liesbeth Vos-van de Weg heeft haar namens de gemeente Oldebroek gefeliciteerd en wenst Zara veel succes bij de landelijke finale.

 • Drie jonge Oldebroekers winnen duurzame kleurwedstrijd

  26 april 2022

  Drie kinderen uit de gemeente Oldebroek ontvingen deze maand een prijs voor hun mooi ingekleurde kleurplaten. Wethouder Ben Engberts overhandigde de prijzen aan de trotse winnaars. Al kleurend konden de kinderen iets leren over duurzaamheid in de thema’s ‘klimaat & water’ en ‘energie’.

 • Koninklijke onderscheiding, lintje

  26 april 2022

  Het is de week van de lintjesregen. Een lintje is een Koninklijke onderscheiding voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Als u iemand kent in uw omgeving die een lintje verdient, dan kunt u die persoon voordragen via de gemeente.

 • Waar besluit de gemeenteraad op donderdag 28 april over?

  26 april 2022

  Donderdag 28 april 2022 begint om 19.30 uur de openbare vergadering van de gemeenteraad van Oldebroek. De vergadering vindt voor de raadsleden en het publiek plaats in de raadszaal. Onder het kopje “Bekijken raadsvergadering” kunt u lezen hoe u de vergadering ook op afstand kunt volgen door een livestream op internet en Loco TV.

 • Een vluchtsleutel, heeft u hem al opgehangen?

  26 april 2022

  In iedere buurt in Oldebroek wordt deze week door de veiligheidsregio bij verschillende, willekeurig geselecteerde, inwoners een vluchtsleutelhanger en bijpassende tips bezorgd. Die sleutelhanger kan aan een sleutel bevestigd worden en opgehangen bij de voor- of achterdeur. Het is dan niet nodig op zoek te gaan naar een sleutel als er brand uitbreekt, wat kostbare tijd scheelt bij het vluchten.

 • Vacature coördinator stichting Leergeld Oldebroek

  26 april 2022

  Stichting Leergeld Noord-Veluwe is een vrijwilligersorganisatie die als motto heeft: “Alle kinderen mogen meedoen”. Zij helpt kinderen die wegens geldgebrek bijvoorbeeld niet kunnen sporten, een muziekinstrument kunnen bespelen of die hun verjaardag voorbij moeten laten gaan. Wilt u een steentje bijdragen aan dit interessante en dankbare vrijwilligerswerk? Leergeld Noord-Veluwe zoekt voor de afdeling Oldebroek een coördinator voor 4 tot 8 uur per week.

 • Koningsdag 2022 - Voor ieder wat wils!

  26 april 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Aanvraag eenmalige energietoeslag gestart

  25 april 2022

  Vanaf maandag 25 april is via het aanvraagformulier op deze site de eenmalige energietoeslag van €800,- aan te vragen. Inwoners met een uitkering vanuit de participatiewet of die bekend zijn vanuit het gemeentelijke minimabeleid hebben de toeslag inmiddels ontvangen. Is uw inkomen lager dan 120% van de toepasselijke bijstandsnorm, maar heeft u de toeslag nog niet ontvangen? Dan kunt u online een aanvraag indienen.

 • Live meekijken met de raadsbijeenkomst

  25 april 2022

  Op maandag 25 april om 19.30 uur is er een openbare raadsbijeenkomst van de gemeenteraad van Oldebroek. U kunt de bijeenkomst live volgen via internet.

 • Bezorgd over kwaliteit gebied en natuur op de Noord-Veluwe

  25 april 2022

  Een delegatie van de gemeenten Elburg, Epe, Hattem, Heerde, Oldebroek en Voorst heeft met minister Harbers van infrastructuur en waterstaat de zorgen gedeeld die leven onder de inwoners. “Die zorgen gaan over de gevolgen van het geplande overvliegend vliegverkeer vanaf Lelystad Airport. Naast de geluidsoverlast betreft dat de economische schade, zoals het wegvallen van werkgelegenheid, de extra schade in de natuur en problemen bij het oplossen van andere maatschappelijke opgaven, als gevolg van de stikstofuitstoot,” verklaart burgemeester Tanja Haseloop als woordvoerder namens de zes gemeenten.

 • Live meekijken met raadsbrede commissievergadering

  21 april 2022

  Op donderdag 21 april 2022 om 19.30 uur is er een raadsbrede commissievergadering. U kunt de vergadering live volgen via internet.

 • Verwendag voor mantelzorgers verplaatst naar zaterdag 21 mei

  19 april 2022

  Veel van onze mantelzorgers hebben zich aangemeld voor de jaarlijkse Mantelzorger Verwendag van afgelopen november. Helaas moest deze dag vanwege de coronamaatregelen uitgesteld worden. De nieuwe datum is zaterdag 21 mei 2022. Iedereen die mantelzorger is voor een inwoner van Oldebroek is van harte welkom. U dient zich wel van te voren aanmelden.

 • Jungle Fun in de meivakantie

  19 april 2022

  Goed Bezig organiseert op dinsdag 26 april Jungle Fun in de Kamphal in Wezep. Kom springen op de springkussens, zwaaien aan de lianen en klimmen over rotsen! Kinderen uit groep 1 en 2 zijn welkom van 13.30 tot 14.30 uur en kinderen uit groep 3 en 4 tussen 14.30 en 15.30 uur.

 • Openbare raadsbijeenkomst 25 april: advies vorming nieuwe coalitie

  19 april 2022

  Op maandagavond 25 april 2022 is er om 19.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis een openbare bijeenkomst van de gemeenteraad. Informateur R. Mulder zal dan zijn advies aanbieden aan de raad naar aanleiding van zijn gesprekken met de partijen in de gemeenteraad om te komen tot een nieuwe coalitie. U bent van harte welkom om deze openbare bijeenkomst bij te wonen.

 • Goed Bezig Caching: Relaunch

  19 april 2022

  Donderdag 21 april lanceert Goed Bezig, samen met wethouder Liesbeth Vos – van de Weg, opnieuw Goed Bezig Caching!

 • Kijk, luister en sta op!

  19 april 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Gastvrouwen en -heren gezocht in opvang Oekraïense vluchtelingen

  14 april 2022

  In het Buitencentrum op ’t Loo Oldebroek vangt de gemeente Oldebroek momenteel vluchtelingen uit Oekraine op, zowel mannen, vrouwen als kinderen. We zoeken vrijwilligers die de Oekraïense vluchtelingen een warm hart toedragen.

 • Onderwijs voor leerlingen uit Oekraïne

  13 april 2022

  In de gemeente Oldebroek verblijven inmiddels heel veel Oekraïense mensen en kinderen. Een deel van hen verblijft op particuliere adressen en anderen verblijven in het Buitencentrum op ’t Loo. De scholen in de gemeente Oldebroek zijn gezamenlijk hard aan de slag gegaan om het onderwijs voor de gevluchte Oekraïense kinderen te organiseren.

 • Gewijzigde openingstijden tijdens feestdagen

  12 april 2022

  Vanwege de komende feestdagen is het gemeentehuis, de gemeentewerf en het Sociaal Team in De Brinkhof op een aantal dagen gesloten.

 • Vuurdoornstraat Wezep tijdelijk afgesloten

  12 april 2022

  In verband met verkeerslessen voor leerlingen van CBS De Bron wordt de Vuurdoornstraat in Wezep, tussen de Hazelaarstraat en de Sneeuwbesstraat, op woensdag 14 april voor alle verkeer afgesloten van 08.30 tot 11.00 uur.

 • Inloopmiddag met bingo voor senioren in De Heerdt

  12 april 2022

  Voor alle senioren uit Oosterwolde is er op donderdag 21 april, 14.00 - 16.00 uur een gezellige bingomiddag met leuke prijsjes. Komt u ook?

 • Noordermerk wint Textiel Race Noord-Veluwe

  12 april 2022

  Vier weken lang zijn tien basisscholen in Noord-Veluwe de strijd aangegaan tegen oud textiel. De leerlingen brachten maar liefst 15.264 kilo oud textiel terug in de kringloop, waardoor het opnieuw gebruikt of gerecycled kan worden. De Textiel Race Noord-Veluwe was een groot succes met enthousiaste leerlingen, docenten en buurtbewoners!

 • Inloopbijeenkomst Dijkverbetering Noordelijke Randmeerdijk

  12 april 2022

  Binnenkort wordt begonnen met werkzaamheden op enkele plekken langs de Noordelijke Randmeerdijk. Daarom houdt Waterschap Vallei en Veluwe op dinsdag 12 april van 19.00 tot 21.00 uur een inloopbijeenkomst in dorpshuis ’t Noorderhuukien in Noordeinde.

 • Vraag uw subsidie op tijd aan!

  12 april 2022

  Als u in aanmerking wilt komen voor subsidie in 2023, kom dan in actie!

 • Club Extra: bewegen met plezier!

  12 april 2022

  Goed Bezig Oldebroek biedt sinds 2021 Club Extra aan. Een beweegactiviteit voor kinderen die door een lichamelijke- of verstandelijke beperking niet zomaar naar een sportaanbieder kunnen. Op woensdag 6 april bracht wethouder Liesbeth Vos – van de Weg een bezoek aan de les. Ze zag het plezier bij de deelnemers: “Ik ben blij dat deze mogelijkheid er is. Het is voor de deelnemers een geluksmoment en zorgt ook voor sociale contacten.”

 • Vergadering raadsbrede commissie 21 april 2022

  12 april 2022

  De raadsbrede commissie bereidt de besluiten voor van de vergadering van de gemeenteraad van 28 april 2022. Dit doen zij door de voorstellen van het college van b&w aan de raad te beoordelen en informatie te vragen. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis. U bent van harte welkom om de openbare vergadering op 21 april 2022 bij te wonen.

 • Het komt goed?!

  12 april 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Live meekijken met de raadsbijeenkomst

  06 april 2022

  Op woensdag 6 april 2022 om 19.30 uur is de raadsbijeenkomst voor de start van de nieuwe bestuursperiode. U kunt deze bijeenkomst live volgen via internet.

 • Buitencentrum ’t Loo langer opvanglocatie vluchtelingen Oekraïne

  06 april 2022

  Het Buitencentrum op ’t Loo (Oldebroek) is sinds 23 maart in gebruik als opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne. Het was in eerste instantie de bedoeling dat deze locatie tot 1 april zou worden gebruikt. Vervolgens was er een kortdurende verlenging tot 8 april. Inmiddels is bekend geworden dat het Buitencentrum in ieder geval tot 31 oktober 2022 beschikbaar blijft als opvanglocatie.

 • Eenmalige energietoeslag gemeente Oldebroek

  05 april 2022

  De gemeente Oldebroek start in april 2022 met het uitkeren van de energietoeslag aan alle inwoners die een uitkering ontvangen vanuit de Participatiewet of bekend zijn binnen het gemeentelijke minimabeleid. Door de snel stijgende energiekosten dreigen steeds meer inwoners in financiële problemen te komen. De aangekondigde energietoeslag van € 800,- vanuit het Rijk laat echter formeel nog op zich wachten. 

 • Gratis GFTe-bakje

  05 april 2022

  Keukenafval scheiden moeilijk? Niet met een GFTe-bakje. We helpen je graag jouw (keuken)afval goed te scheiden. Daarom kun je op 21 en 22 april 2022 een gratis GFTe-bakje afhalen voor in jouw keuken. Wees er snel bij, want op=op!

 • Doe mee met fruitige activiteiten!

  05 april 2022

  Goed Bezig organiseert voor alle kinderen van de basisschool leuke activiteiten rondom het thema fruit. Terwijl je ouders boodschappen doen, doe jij wat leuks!

 • Openbare raadsbijeenkomst 6 april 2022 - start nieuwe bestuursperiode

  05 april 2022

  Op woensdagavond 6 april is er om 19.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis een openbare bijeenkomst van de nieuwe gemeenteraad. Deze bijeenkomst staat in het teken van de start van de nieuwe bestuursperiode. U bent van harte welkom om deze openbare bijeenkomst bij te wonen.

 • Wat heeft de gemeenteraad besloten op 29 maart 2022?

  05 april 2022

  De vergaderingen van de gemeenteraad van Oldebroek van 29 en 30 maart 2022 stonden beide in het teken van de wisseling van de wacht na de afgelopen verkiezingen.

 • Buitendienst - buiten gewoon

  05 april 2022

  Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

 • Opening Speeltuin Op de Wip

  05 april 2022

  Speeltuin Op de Wip bestaat al meer dan 40 jaar en wordt zaterdag 9 april 2022 geopend voor kinderen van de basisschool leeftijd. De afgelopen tijd is de speeltuin klaargemaakt voor het speelseizoen.