Aanvraag eenmalige energietoeslag gestart

Vanaf maandag 25 april is via het aanvraagformulier op deze site de eenmalige energietoeslag van €800,- aan te vragen. Inwoners met een uitkering vanuit de participatiewet of die bekend zijn vanuit het gemeentelijke minimabeleid hebben de toeslag inmiddels ontvangen. Is uw inkomen lager dan 120% van de toepasselijke bijstandsnorm, maar heeft u de toeslag nog niet ontvangen? Dan kunt u online een aanvraag indienen.

Normen 21 jaar tot pensioengerechtigde leeftijd (inclusief vakantiegeld)

Gezinssituatie Inkomen tot 120%
Alleenstaande € 1.310,05 per maand
Alleenstaande ouder € 1.310,05 per maand
Gehuwden / samenwonenden € 1.871,50 per maand

Normen vanaf pensioengerechtigde leeftijd (inclusief vakantiegeld)

Gezinssituatie Inkomen tot 120%
Alleenstaande € 1.455,67 per maand
Alleenstaande ouder € 1.455,67 per maand
Gehuwden / samenwonenden € 1.971,05 per maand

Energietoeslag aanvragen

Lees meer over de aanvraagprocedure op de webpagina Energietoeslag 2022, daar vind u ook het aanvraagformulier.  

Hulp nodig?

U bent van harte welkom op het inloopspreekuur van het Financieel Spreekuur, elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur in MFC de Brinkhof in Wezep. Tijdens dit spreekuur helpen vrijwilligers u graag met de aanvraag. Heeft u nog andere vragen over geld, wetten of regels of wilt u een inkomenscheck laten doen? Ook dan kunt u terecht bij het Financieel Spreekuur.

Energierekening naar beneden brengen

Wilt u uw energierekening verlagen? Via duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam kunt u met een Energiemaatje aan de slag om uw energierekening naar beneden te brengen. Samen doorloopt u een traject van negen maanden waarbij u gratis producten en handige tips krijgt. U kunt direct aan de slag en na afloop heeft u een lagere eindafrekening. Aanmelden kan via www.veluweduurzaam.nl/advies/energiemaatje of neem contact op via 0525 70 10 15.