Eenmalige energietoeslag gemeente Oldebroek

De gemeente Oldebroek start in april 2022 met het uitkeren van de energietoeslag aan alle inwoners die een uitkering ontvangen vanuit de Participatiewet of bekend zijn binnen het gemeentelijke minimabeleid. Door de snel stijgende energiekosten dreigen steeds meer inwoners in financiële problemen te komen. De aangekondigde energietoeslag van € 800,- vanuit het Rijk laat echter formeel nog op zich wachten. 

Wel uitbetalen

Minister Schouten heeft gemeenten al groen licht gegeven om te beginnen met het uitkeren van de toeslag. “De wetswijziging, op 15 maart ingediend door minister Schouten, moet nog door de Eerste en Tweede Kamer worden behandeld, maar omdat veel mensen nu al kampen met hoge rekeningen, hoeven we daar dus niet op te wachten”, aldus wethouder Liesbeth Vos-van de Weg. “Energiearmoede is een groeiend probleem en door de oorlog in Oekraïne stijgen de prijzen alleen maar verder. Met ingrijpende gevolgen voor Oldebroekers met een smalle beurs.” 

Zelf melden

De energietoeslag 2022 is bedoeld voor inwoners met een inkomen tot 120% van de toepasselijke bijstandsnorm. Naast de bij de gemeente reeds bekende groepen, vanuit Participatiewet of minimabeleid, zijn dit inwoners met een laag inkomen, zoals AOW’ers zonder aanvullend pensioen of werkende armen. Uiterlijk 1 mei komt voor deze inwoners een aanvraagformulier online op deze website. Wethouder Vos-van de Weg: “Wij kennen die doelgroep niet. Om voor deze energietoeslag in aanmerking te komen, is dus wel aan aanvraag nodig van de inwoner.”  

Besparen op uw energiekosten?

Heeft u vragen over of hulp nodig bij het aanbrengen van kleine, energiebesparende maatregelen? Is er een probleem bij het aanvragen van een subsidie? Een energiecoach helpt u graag verder! Maak kosteloos gebruik van een energiecoach via Veluwe Duurzaam. Kijk op veluweduurzaam.nl/energiecoach

Vragen over geld?

U bent van harte welkom op het Financieel Spreekuur, elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur in MFC de Brinkhof in Wezep. Tijdens dit spreekuur helpen vrijwilligers u graag met uw vragen.