Het komt goed?!

Lees hier de wekelijkse column van burgemeester Tanja Haseloop - Amsing.

Pasen staat voor de deur. En wat een mooie tijd om weer min of meer terug te kunnen naar normaal. Om samen te kunnen komen, om mensen om je heen te hebben. Pasen is een tijd van hoop, van verwachting. Vorige week was ik bij de Paaswake in Wezep. En hoe mooi is het dat dat nu gewoon weer door kon gaan. Veel mensen, veel lichtjes, muziek, tijd voor bezinning.

Het thema van die bijeenkomst was ‘Het komt goed?!?’ Een aansprekend thema, wat mij betreft. Over het algemeen zijn wij mensen positief ingesteld. En ja, ook bij mij is het glas eerder half vol dan half leeg. Zonder hoop is het maar moeilijk om goed op de been te blijven. Maar toch… de huidige tijd raakt me wel heel diep. Zo diep dat je soms denkt: ‘Hoe komt dit weer goed?” Als ik dan om me heen kijk en luister hoor ik nog zoveel mooie verhalen en zie ik zoveel betrokkenheid, verbondenheid en hoop. En dan denk ik ‘Ja, het komt goed!’

Voor mij is Pasen overigens ook zo’n beetje het begin van een nieuw ‘zomerseizoen’. De opmaat naar activiteiten, gezelligheid. Na Pasen komen de Koningsspelen, de lintjesregen, Koningsdag, de meivakantie met daarin de 4 mei herdenkingen en de 5 mei vieringen. En natuurlijk zijn er ook sportactiviteiten, de avondvierdaagse en rommelmarkten. Belangrijke momenten, zo belangrijk dat we die nu weer met elkaar kunnen beleven. Dit jaar zijn voor mij al die bijzondere dagen voor het eerst in Oldebroek zonder corona. Geen beperkingen, maar ook niet overal terug naar af.

Ik kijk er in ieder geval naar uit, al die bijzondere momenten. Op Koningsdag ga ik ook zeker een ronde doen door de gemeente. In ieder dorp is van alles te doen en te beleven. Alle comités doen hun best voor ieder wat wils te organiseren. En ook overal is er weer een 4 mei bijeenkomst. Ik ben daar blij mee en dank de Oranjeverenigingen dat ze dit oppakken. Ik hoop dat u hen laat merken dat zij dit niet voor niets organiseren. Dat kunt u doen door een steentje bij te dragen maar ook door er gewoon te zijn en mee te doen.

Ik wens een allen een heel goed paasweekend en een mooi voorjaar toe!

Tanja Haseloop – Amsing
burgemeester