Onderwijs voor leerlingen uit Oekraïne

In de gemeente Oldebroek verblijven inmiddels heel veel Oekraïense mensen en kinderen. Een deel van hen verblijft op particuliere adressen en anderen verblijven in het Buitencentrum op ’t Loo. De scholen in de gemeente Oldebroek zijn gezamenlijk hard aan de slag gegaan om het onderwijs voor de gevluchte Oekraïense kinderen te organiseren.

Door hun snelle inzet is het onderwijs voor de basisschoolleeftijd twee weken geleden al gestart. De gemeente Oldebroek is hier heel blij mee. Kent u Oekraïense kinderen die op dit moment in de gemeente Oldebroek wonen en nog niet zijn aangemeld voor onderwijs? Dan kunt u het volgende doen.

Basisonderwijs

Kinderen in de leeftijd van 4  tot en met 12 jaar kunnen aangemeld worden voor het basisonderwijs. Elke vrijdag van 11.15 – 12.00 uur is er een vrij inschrijfmoment bij CNS De Regenboog in Oldebroek. Na de inschrijving wordt gekeken waar en wanneer de leerling kan starten. Heeft u vragen over de inschrijving in het basisonderwijs, dan kunt u mailen met Willemien van den Bosch: willemienvandenbosch@stichtingcambium.nl.

Het onderwijs voor deze leerlingengroep blijft in ontwikkeling. Dit hangt onder andere af van waar de leerlingen verblijven en om hoeveel kinderen het gaat. Bovendien zijn er leerkrachten en vrijwilligers nodig om dit goed te organiseren. De Onderwijsgroep Oekraïne kijkt elke week wat nodig is en waar het onderwijs voor de leerlingen plaats kan vinden. Om die reden kan het gebeuren dat iemand nog even moet wachten voordat hij of zij daadwerkelijk met school kan beginnen.

Voortgezet onderwijs

Jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar kunnen worden aangemeld voor de Internationale Schakel Klas (ISK). De ISK geeft na de aanmelding aan wanneer de leerling kan gaan starten. Dit gaat via twee sporen:

Leerlingen die wonen in Wezep en Hattemerbroek

Deze leerlingen kunnen zich inschrijven voor een intake via administratieisk@landstede.nl. De ISK Landstede Zwolle kijkt vervolgens wat de leerling nodig heeft en waar het onderwijs voor deze leerling kan plaatsvinden.

Leerlingen die wonen in Oldebroek, ’t Loo, Noordeinde en Oosterwolde

Deze leerlingen kunnen zich donderdag 14 april 2022 inschrijven tussen 10.15 – 12.00 uur op het gemeentehuis in Oldebroek. Om een tijdblok te reserveren kan het KCC van de gemeente worden gebeld: tel. 0525 63 82 00. Het helpt als voor de afspraak belangrijke documenten worden meegenomen, denk aan het paspoort en informatie over eerdere scholen. Ook kan vooraf het plaatsingsformulier worden ingevuld. Meer informatie en formulieren vindt u op de pagina Veelgestelde vragen.

Samen met gemeente Elburg gaan we een ISK voor Elburg en Oldebroek opzetten samen met ISK Landstede Harderwijk. Deze klas gaat waarschijnlijk starten in Elburg. Als de leerling nu in Oldebroek, ’t Loo, Noordeinde of Oosterwolde verblijft en al een intake heeft gehad met ISK Zwolle, dan zorgt het onderwijs ervoor dat deze leerlingen ingeschreven kunnen worden bij ISK Elburg/Oldebroek. Zij hoeven zich op de inschrijfochtend op 14 april niet nog een keer aan te melden.

Ook voor deze groep leerlingen blijft het onderwijs in ontwikkeling. Al het laatste nieuws en informatie wordt ook vermeld op de website van gemeente Oldebroek via de Veelgestelde vragen. Hou voor de meest up-do-date informatie die pagina in de gaten!