Zara Veldhoen uit Oldebroek in de finale van Kunstbende

Maandag 18 april heeft Zara Veldhoen (16 jaar) uit Oldebroek de Gelderse finale van Kunstbende gewonnen in de categorie Expo! Door deze winst staat Zara donderdag 26 juni in de landelijke Finale van Kunstbende in Amsterdam. Wethouder Liesbeth Vos-van de Weg heeft haar namens de gemeente Oldebroek gefeliciteerd en wenst Zara veel succes bij de landelijke finale.

Zara heeft haar artistieke talenten onder andere ontwikkeld bij de Artclub van het Tienerhonk in Oldebroek. Zij begeleidt nu deze club, om ook andere jongeren te helpen met het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten. Ze wil door in het vak en volgt in Zwolle het Cibap, de vakschool voor vormgeving.
De Kunstbende is bedoeld voor jonge creatievelingen van dertien tot en met achttien jaar oud. Zij strijden in acht categorieën om een Kunstbende Award en een plek in de landelijke finale. De regionale voorronde van de Kunstbende Gelderland vond dit jaar plaats in Podium & Filmtheater Gigant in Apeldoorn. In de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater werden de verschillende acts beoordeeld.

De landelijke finale vindt op zondag 26 juni plaats tijdens het Kunstbende Young Creators Festival in de Kromhouthal in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op www.cultuuroost.nl/kunstbende.