College van B&W op werkbezoek bij Rietsnijderij in Noordeinde

Op dinsdag 28 maart 2023 bracht het college van B&W van de gemeente Oldebroek een werkbezoek aan de Rietsnijderij in Noordeinde. Tijdens het bezoek werd het college geïnformeerd door ondernemer Jan van de Wetering, eigenaar van de rietsnijderij.

Aan de Geldersesluis 7 is sinds jaar en dag een rietsnijderij gevestigd. De rietsnijderij bestaat al drie generaties en ook de volgende generatie wil het rietsnijden voortzetten. De bedrijfsactiviteiten die aan de Geldersesluis 7 plaatsvinden bestaan uit het maaien en het snijden van riet, afkomstig van percelen van particulieren, Staatsbosbeheer en de Rijksoverheid. Vervolgens wordt het riet schoongemaakt, opgebonden en opgeslagen. Het riet wordt bijvoorbeeld ingezet voor het dekken van daken of het vervaardigen van rietmatten.

Het college is tijdens het bezoek onder de indruk geraakt van het ambacht rietsnijden en alle mogelijkheden die het riet biedt.

Werkbezoek aanvragen

Het college van Oldebroek gaat regelmatig op bezoek bij bedrijven en instellingen. Voor het college is dit een goede manier om kennis te maken, actuele ontwikkelingen te bespreken en een indruk te krijgen van de bedrijfsvoering. Voor ondernemers is het een mooie gelegenheid om hun bedrijf te laten zien en eventuele wensen of ideeën aan het gemeentebestuur mee te geven. Bedrijven die ook geïnteresseerd zijn in een bezoek van het college kunnen zich melden. Dit kan via Bram Horst, Accountmanager Ondernemers: ondernemers@oldebroek.nl.

College van B&W staat samen met de eigenaren voor de rietsnijderij in Noordeinde.